Kantoor Philips Lighting ideaal voor transformatie

Homburg Invest gaat het voormalige internationale hoofdkantoor van Philips Lighting aan de Mathildelaan in Eindhoven verkopen. Het complex van 40.000 m2 ligt op een kavel van drieënhalve hectare, op loopafstand van het station.

Vastgoedadviseur JLL brengt het gebouw namens Homburg vanaf 1 april via een transparante tender op de markt. Philips Lighting huurt het gebouw, waarin ook het Light Application Center is gehuisvest, nog tot aan het einde van dit jaar.

Vanaf de tweede jaarhelft verhuist Philips Lighting naar een nog op te leveren kantoor op de High Tech Campus in Eindhoven. Homburg heeft het complex sinds 2006 in bezit. Volgens Propertize (het voormalige SNS Property Finance), dat de aankoop destijds financierde, is er al veel belangstelling voor het object. ‘Het gaat hier om drieënhalve hectare grond in hartje Eindhoven, de economisch snelst groeiende stad van Nederland. Regionale partijen hebben zich al gemeld, bij landelijke partijen verwachten we ook veel belangstelling’, aldus Mijndert den Oudsten van Propertize.

Frans Landmeter, verantwoordelijk voor JLL Eindhoven, zegt dat het Philipscomplex ‘een erg interessante kantoorlocatie met een uitstekende (her)ontwikkelpotentie’ is. ‘Het hoogstedelijke karakter van de locatie met zijn optimale bereikbaarheid, de uitstekende voorzieningen in de directe omgeving en de omvang, bieden ruimte voor een mix van uiteenlopende functies.’



Reacties


Laatste nieuws