Imtech weer geplaagd door fraude-affaire

Technisch dienstverlener Imtech is, na boekhoudschandalen in Duitsland en Polen, verwikkeld in een smeergeldaffaire in Zwitserland. De Telegraaf schrijft dat in een primeur. Directeuren van dochteronderneming Fritz & Macziol zouden een hoge ambtenaar hebben omgekocht en voor miljoenen de Zwitserse overheid hebben opgelicht met valse facturen.

Het Zwitserse Openbaar Ministerie (OM) is eind januari een strafrechtelijk onderzoek gestart, bevestigt een woordvoerder tegen Verslaggever Joris Polman van De Telegraaf. Het onderzoek richt zich onder meer op de voormalige bestuursvoorzitter en een directeur van de Imtech-dochter. Het OM sluit niet uit dat het strafrechtelijk onderzoek zich op termijn kan uitbreiden naar de dochteronderneming van Imtech. ,,Maar daarvoor is het nog te vroeg'', aldus de zegsvrouw.

Een woordvoerder van Imtech liet De Telegraaf weten dat het bedrijf inmiddels een intern onderzoek is gestart en volop medewerking zal verlenen aan de Zwitserse opsporingsautoriteiten. Verder wil de onderneming ,,niet op de feiten vooruit lopen''. Het bedrijf vernam pas van de onregelmatigheden toen Zwitserse media erover begonnen te publiceren.

Fritz & Macziol werd in 2006 overgenomen en is een volledige dochteronderneming van Imtech ICT.



Reacties


Laatste nieuws