Erik Staal speelt Peter Noordanus zwartepiet toe

Oud-directeur Erik Staal van woningcorporatie Vestia heeft nooit om een loonsverhoging gevraagd, verklaarde hij gisteren tijdens zijn getuigengehoor. Maar hij ging wel met een brief over zijn mogelijke pensioengat langs bij toenmalig Vestia-commissaris Peter Noordanus.

Hij ging er zelfs voor langs bij toenmalig Vestia-commissaris Peter Noordanus thuis. "Niet om over de hoogte te onderhandelen, maar om de brief ondertekend te krijgen." Staal zou naar eigen zeggen een paar uur bij Noordanus thuis hebben doorgebracht, maar inhoudelijk niet over de brief, waarin met terugwerkende kracht een toelage van 3,5 miljoen euro werd goedgekeurd, gesproken hebben. Noordanus heeft een heel andere versie van de gebeurtenissen:hij verklaarde in september zich niets te herinneren van dit bezoek. 

Niet gelezen

De secretaris van de raad van bestuur zou wel bij Noordanus langs zijn gekomen met de brief. Hij ondertekende die zonder hem te lezen, omdat hij veronderstelde dat de brief ergens anders over ging. Inmiddels heeft hij over die actie spijt betuigd. Volgens Staal zijn de beweringen van Noordanus pertinent onwaar. Hij riep zichzelf op als getuige voor de rechtbank in het conflict over deze kwestie. 

De brief vormde de basis voor de uitkering van 3,5 miljoen euro die Staal kreeg bij zijn vertrek bij Vestia in 2012 na een miljardendebacle met derivaten. Vestia wil dat geld nu terugvorderen en liet beslag leggen op bezittingen van Staal. Die liet het niet over zijn kant gaan en ging naar de rechtbank om zijn verhaal te doen.

Buiten de rechtzaal zei Staal dat hij moeilijke jaren achter de rug heeft door alle woede die op hem afkwam. Ook vond hij het jammer hoe het met Vestia is verlopen: "Dat zo'n goede organisatie kapot is gegaan, met al die bevlogen mensen."



Reacties


Laatste nieuws