Leon Bobbe stapt op bij Dudok Wonen

Leon Bobbe, directeur-bestuurder van Dudok Wonen, verruilt Hilversum voor Amsterdam. Per januari 2014 treedt Bobbe aan als directievoorzitter van Woonstichting De Key.

Astrid Sanson, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Dudok Wonen: “Leon Bobbe heeft 12 jaar met passie en visie voor Dudok Wonen gewerkt. Deze nieuwe stap is hem van harte gegund. We beraden ons op wat voor bestuur Dudok Wonen de komende jaren nodig heeft. Dit doen we in samenspraak met het Directieteam. Daarbij willen we voortbouwen op de missie en strategienota die recent zijn vastgesteld.

Dudok Wonen is herkenbaar geworden als een emancipatoire corporatie die zich extra inzet voor jongeren en voor doorstroming op de woningmarkt. Onder leiding van Leon Bobbe heeft Dudok Wonen veel in ‘t Gooi geïnvesteerd en zijn bijzondere herstructureringsprojecten als Liebergen en de Godelindebuurt opgeleverd. In deze buurten stond het behoud van het cultureel erfgoed centraal. Er zijn veel starterswoningen gebouwd en de corporatie maakte voor het eerst mogelijk dat huurders in ‘t Gooi woningen konden kopen met een sociaal koopproduct.

In Amsterdam zullen Bobbe nieuwe uitdagingen te wachten staan. De regio kent relatief meer armoede en meer sociale woningbouw. Bobbe volgt daar Rob Haans op.Haans startte in 2011 als nieuwkomer in de corporatiesector bij De Key. Die corporatie had net een interne bestuurscrisis achter de rug. De bedrijfskundige kreeg de opdracht een nieuwe koers - van expansie naar consolidatie - uit te zetten. Hij beperkte het werkdomein van De Key en saneerde ingrijpend. Hij voerde een besparingsoperatie uit waarbij De Key van 550 naar 350 medewerkers ging.

De positie bij de Key kwam vrij, omdat Haans onlangs de overstap maakte naar woningcorporatie De Alliantie waar hij Jim Schuyt opvolgt.



Reacties


Laatste nieuws