Maxime Verhagen: bezuinigingen kabinet onverantwoord

De bezuinigingen van het kabinet op infrastructuur van Nederland zijn onverantwoord volgens Maxime Verhagen. Deze leiden tot ernstig achterstallig onderhoud. Automobilisten gaan dit merken aan de gaten die in de Nederlandse wegen zullen ontstaan en bruggen die worden afgesloten. Dat zei de voorzitter van Bouwend Nederland op BNR Nieuwsradio.

"In een tijd van oplopende werkloosheid is het onverantwoord om te bezuinigen op infrastructuur’’, aldus Verhagen, sinds juli voorman van de brancheorganisatie. Volgens hem kunnen er met relatief weinig geld duizenden banen worden gecreëerd in zijn sector. Dat kan door de startersleningen te verruimen met 50 miljoen euro en gemeentelijke belemmeringen weg te nemen. Ook een verlenging van de btw-verlaging voor verbouwingen tot 2015 kan volgens Verhagen duizenden banen opleveren.

Volgens Verhagen zit de Nederlandse bouw nog middenin de crisis, ondanks de voorzichtige signalen van de laatste tijd dat het wat beter gaat. ,,Laten we elkaar nou niets wijs maken: de Nederlandse bouw blijft krimpen, we hobbelen achter alle landen in Europa aan. Qua groei zitten wij in dezelfde categorie als Roemenië'', aldus de voormalig CDA-voorman en oud-minister van Economische Zaken.

Volgens Verhagen is er geld genoeg in Nederland om te investeren in infrastructuur. Het schrappen van de bezuinigingsplannen levert volgens hem volgend jaar alleen al zo'n 11.000 banen op.

Bouwend Nederland deed al eerder de oproep om de bezuinigingen op infrastructuur terug te draaien, maar op die wens werd in de uitgelekte kabinetsplannen niet ingegaan.



Reacties


Laatste nieuws