De nieuwe voorzitter van VGM NL: Eric Verwey

Vanmiddag is tijdens de VGM NL-ledenvergadering Eric Verwey, algemeen directeur van Verwey Vastgoed BV, unaniem gekozen tot de nieuwe voorzitter van VGM NL. Hij volgt hiermee Jac Bressers van JLL op. Vastgoedjournaal sprak als eerste met Verwey over zijn nieuwe rol als voorzitter en de doelstellingen van de branchevereniging.

Verwey vertelt aan VJ: "De branchevereniging heeft een duidelijke koers. Belangenbehartiging is de rode draad in het beleid. We richten ons met name op de pijlers wet- en regelgeving, risicomanagement, transparantie/integriteit en marktinformatie. We willen verder de organisatie een duidelijker gezicht geven om ook de professionaliteit van onze leden bij nieuwe marktsegmenten onder de aandacht te brengen."

Focus
De nieuwe koers is al ingezet door de medewerkers en bestuursleden en krijgt met de komst van de nieuwe voorzitter een extra duwtje in de rug. "Ik ga mij als voorzitter focussen op het doel waar we graag naar toe willen. Wij geven de organisatie een belangrijk gezicht voor de hele branche, met zo'n 100 bedrijven en 2700 medewerkers die daarin werkzaam zijn."

Hij vervolgt: "Ik zie mijn nieuwe rol als voorzitter als een eer en uitdaging in deze mooie fase waarin het Vastgoed- en VVE management zit. En met ingang van vandaag zal ik mij voor tenminste 3 jaar inzetten."

Nieuwe marktsegmenten
Jaarlijks sluiten zich nieuwe leden bij VGM NL aan. "Hier zijn we trots op", zegt Verwey. "We hebben nog meer groeiambitie en hebben niet alleen de wens om nieuwe leden te verwelkomen, maar ook nieuwe marktsegmenten. Denk hierbij aan gemeentes, corporaties, Rijks- en zorgvastgoed. Ook voor deze marktsegmenten kunnen wij veel betekenen. Bijvoorbeeld corporaties moeten zich meer op de sociale kerntaken gaan richten, maar hebben veelal ook nog geliberaliseerde woningen of commercieel vastgoed in de portefeuille. Gemeentes besteden in toenemende mate het hele Vastgoedmanagement uit en ook neemt de vraag toe vanuit de zorgsector. Wij kunnen daar een grote rol in spelen. Wij merken dat we steeds meer ook die kant opschuiven".



Reacties


Laatste nieuws