Wat te doen als zorgvastgoed zwaar op uw balans drukt?

De markt voor zorgvastgoed staat onder grote druk. Door de scheiding van wonen en zorg blijven ouderen langer thuis wonen en vastgoedeigenaren waren geconfronteerd met dure leegstaande gebouwen. Maar de vergrijzing neemt toe en de vraag naar alternatieve woonvormen ook. 

Aart de Jong, managing director Estea Capital: "In ons dagelijks werk merkten we dat klanten ermee worstelen hoe ze hun vastgoed moeten inrichten. Sommige zorgaanbieders willen niets liever dan het vastgoed van hun balans halen. Anderen kampen er juist mee dat ze geen investeerders kunnen vinden voor nieuwe projecten. Tot op heden waren zorginstellingen hierbij aangewezen op banken of enkele grote investeerders. Maar de banken zijn terughoudend omdat de overheid zich terugtrekt uit de zorg. En grote investeerders hebben vaak weinig affiniteit met de zorg."

Zorgvastgoed leasen
Wat is er dan voor alternatief? Een leaseconstructie met financieringsmogelijkheden biedt volgens De Jong de uitkomst: "Via sale-and-lease-back krijgen zorgverleners de kans om hun vastgoed te verkopen en weer terug te huren. Zo kunnen ze precies zo veel ruimte huren als ze nodig hebben." 

Dag van het Zorgvastgoed
Meer weten over zorgvastgoed, de uitdagingen en kansen? Kom naar de Dag van het Zorgvastgoed op 23 juni voor alle ins en outs. 



Reacties


Laatste nieuws