Reddingsplan V&D brokkelt af

Het met veel moeite gesloten akkoord tussen verhuurders, banken en V&D-eigenaar Sun Capital om V&D te redden, vertoont na een maand de eerste barsten. Dagblad Trouw meldt dat vier vastgoedeigenaren voor zes V&D-filialen een juridische procedure zijn begonnen tegen V&D om de volledige huur op te eisen. VJ meldde eerder al dat Mondia Investments een kort geding had aangespannen tegen V&D.

Mondia Investments, eigenaar van de V&D-vestiging in Hengelo heeft zich nooit aan het in februari gesloten akkoord geconformeerd. Toch heeft V&D ook Mondia gekort in de huur omdat het akkoord ook voorziet in de voorwaarden die V&D zal gebruiken voor verhuurders die hun handtekening niet hebben gezet. Vaksite Retailnews weet te melden dat ook verhuurders in Den Helder, Goes, Heerlen, Den Bosch en Sittard niet meedoen in het huurakkoord van V&D. In dit in februari gesloten akkoord is vastgelegd dat de retailer vijf maanden lang maar 43 procent van de totale huursom hoeft te betalen en dat het resterende bedrag (57% van de huur) apart wordt gezet in een apart fonds. Die krijgt V&D begin juli uitgekeerd wanneer aan alle verplichtingen is voldaan.

Executieverkoop
Metroprop, dat de panden in Heerlen, Den Bosch en Sittard beheert, ging vorige maand wel akkoord met het reddingplan. Daarbij werd volgens eigenaar Jos van de Mortel als voorwaarde gesteld dat de vastgoedeigenaar met een nieuwe huurder in zee kon gaan, als die zich aandiende. “Uiteraard met een opzegtermijn van 12 of 14 maanden voor V&D.” De warenhuisketen ging daar echter niet mee akkoord, onder meer omdat het ontslag van de medewerkers niet betaald zou kunnen worden, zo meldt Retailnews. Gisteren kwam Metroprop in het nieuws over het kort geding tegen huisbank ING. De bank wil een deel van het vastgoed van Metroprop – met ondermeer enkele V&D filialen – in de executieverkoop gooien in verband met de afkoop van €15 miljoen aan derivatencontracten.   



Reacties


Laatste nieuws