Opnieuw megadeal met Nederlandse huurwoningen

De Britse investeerder Round Hill Capital heeft voor €365 miljoen een portefeuille van 3786 huurwoningen van het Wooninvesteringsfonds overgenomen.  Het is daarmee de tweede grote woningbeleggingsdeal in Nederland na de transactie met de Duitse belegger Patrizia eerder dit jaar van €577 miljoen. Ook bij deze nieuwe deal trad woningbeleggingsadviseur Capital Value op.   

De aan Round Hill Capital verkochte portefeuille omvat 3786 eenheden met ongeveer 326.000 m2 aan verhuurde oppervlakte, op goede locaties verspreid over Nederland. Dit is de tweede grote portefeuille die door Round Hill Capital in de Nederlandse markt is gekocht. In juni werd reeds voor €180 miljoen 1534 woningen van door CBRE Global Investors beheerde fondsen gekocht (foto).  

De overeenkomst is gesloten onder voorbehoud van goedkeuring door het Ministerie van BZK en de toezichthouders. Een consultatieronde van gemeenten en huurders maakt daar onderdeel van uit. Naar verwachting zal de levering medio maart 2015 plaatsvinden.  

Nederland is attractief
Michael Bickford, oprichter en bestuursvoorzitter van Round Hill Capital: “We beleggen meer dan zeven jaar in Europees woonvastgoed. We gebruiken onze ervaring en track record om deze portefeuille te gaan beheren. De huurders van het Wooninvesteringsfonds kunnen er van verzekerd zijn dat wij een lange termijn visie hebben. Onze kennis van de Nederlandse markt en beheer van vastgoed komen daarbij van pas. 

Dit is onze tweede grote acquisitie in de Nederlandse markt. Hiermee onderstrepen wij ons beleid om tot een Europees wonen platform te komen. Wij zijn er van overtuigd dat de Nederlandse woningmarkt attractieve beleggingsmogelijkheden biedt door haar fundamenteel positieve ontwikkeling. Samen met de stabiele inkomstenstroom die deze beleggingscategorie biedt en onze langdurige ervaring met woningbeheer.” 

Jacques Thielen, directeur Wooninvesteringsfonds: ”Met alle belanghebbenden is rekening gehouden. De certificaathouders krijgen zekerheid en de huurders krijgen een betrouwbare verhuurder die de organisatie voortzet. De medewerkers gaan mee. De huidige huurders zullen alle rechten en plichten uit hun huurovereenkomst behouden.” 

Het Wooninvesteringsfonds is in 2005 opgericht met als doel woningen van corporaties aan te kopen en vervolgens later te verkopen. In die tijd konden corporaties alleen op deze omslachtige wijze hun woningen verkopen. Door gewijzigde wet en regelgeving hebben corporaties inmiddels meerdere alternatieven om complexen zelf te verkopen.  

De verkoop werd door Capital Value begeleid.  



Reacties


Laatste nieuws