VolkerWessels garandeert bouw energienota-nul woningen in Doetinchem

Op zaterdag 10 mei 2014 start de verkoop van 20 energiezuinige woningen gelegen langs de groene rand in de Bloemenbuurt in Doetinchem. De ontwikkelende partijen VolkerWessels Vastgoed en Veluwezoom Verkerk, beiden VolkerWessels-ondernemingen, garanderen dat dit jaar nog de bouw van start zal gaan.

Naast 12 rij- en hoekwoningen komen er ook 2 vrijstaande woningen en 6 twee-onder-één-kapwoningen in het plan met een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding. De woningen zijn gesitueerd aan de rand van de wijk Bloemenbuurt, grenzend aan natuurgebied Wrange en een groot speelveld. De woningen worden ontwikkeld op basis van het slimme, flexibele en betaalbare concept van VolkerWessels; Pluswonen en een aantal woningen wordt standaard gebouwd, volgens het Energienota-nul principe.

Energienota-nul wordt de nieuwe standaard in de bouwwereld: woningen waarvan de energielasten nul kunnen zijn. Het doel is tweeledig, minimale woonlasten voor bewoners en reductie van de CO2-uitstoot tijdens het gebruik van de woning. Alle woningen (ook de vrijstaande) in 3Bloem kunnen optioneel worden gebouwd als Energienota-nul woning.

 



Reacties


Laatste nieuws