Welvarende Aziaten laten vermogen beheren in Singapore

Singapore groeit snel als belangrijke plek voor vermogensbeheeractiviteiten. Het beheerde vermogen steeg met ongeveer 22% over het afgelopen jaar. Het land profiteert van de nieuwe generatie welvarende Aziaten.

Volgens de centrale bank van het land hadden de in Singapore aanwezige fondsen vorig jaar omgerekend samen €980 miljard onder beheer, waar dat een jaar eerder nog om €806 miljard ging.

Hong Kong en Singapore zijn dankzij de belangrijke markt aan Aziatische zakenmensen, de 'gap' met Zwitserland en Londen als financiële hotspots aan het dichten, zo schrijft Financial Times vandaag.

Daarbij speelt mee dat de private bankenindustrie van Zwitserland een beschadigd imago zou hebben wegens vermeende betrokkenheid bij belastingontduiking door Amerikaanse burgers.

PwC stelde deze maand dat het beheerd vermogen in Singapore in 2015 groter zal zijn dan die in Zwitserland, op basis van het huidige groeitempo. Singapore lijkt een magneet voor vermogensbeheerders en private equity die de Zuid-Aziatische markt willen betreden. Er is veel binnenlandse vraag in de economieën van Indonesië, Thailand en Maleisië.

Private bankers geven tegenover de Financial Times aan dat Singapore ook profiteert van rijke mensen uit China, die fondsen in Singapore openen.



Reacties


Laatste nieuws