Peel en Maas accommodeert woonurgente groepen in nieuwe mid-stay-appartementjes

In plangebied Stox (Panningen) wordt door Neptunus, Wonen Limburg en de gemeente Peel en Maas begin 2014 een ‘mid-stay’ accommodatie gerealiseerd. Deze accommodatie bestaat uit een 20-tal kleinere huurappartementen bestemd voor woonurgente groepen.

Neptunus uit Kessel, Woningcorporatie Wonen Limburg en de gemeente Peel en Maas hebben de handen ineen geslagen voor het project Irenehof. Neptunus, gespecialiseerd in demontabel bouwen, ontwikkelde een nieuw concept voor tijdelijke huisvesting. Dit product wordt ingezet om een tijdelijk appartementencomplex te realiseren. De appartementen worden door Wonen Limburg verhuurd.

Er is een tijdelijk vraag naar meer huurwoningen, veroorzaakt door meerdere factoren. De druk op de huurmarkt wordt groter. Daarnaast is het voor mogelijke kopers en doorstromende jongeren moeilijker om aan een hypotheek te komen. Ook demografische ontwikkelingen zoals krimp en vergrijzing spelen een rol. Door deze onzekerheden en toekomstverwachtingen gaan projectontwikkelaars en corporaties op dit moment minder snel over tot nieuwbouw. Het tijdelijke huisvestingsconcept is dus een duurzaam en flexibel alternatief op vaste bouw.

De zestien 2-kamerappartementen en vier 3-kamerappartementen zijn bedoeld voor een mix van doelgroepen die op korte termijn en voor een bepaalde tijd woonruimte zoeken. Denk bijvoorbeeld aan mensen die hun woning hebben verkocht en tijdelijk andere woonruimte nodig hebben, ex-studenten die na hun studie tijdelijke woonruimte zoeken, of tijdelijke arbeidskrachten die hier langer dan zes maanden verblijven en gedurende de wachttijd voor een reguliere huur- of koopwoning huisvesting nodig hebben.

De huurappartementen in project Irenehof stimuleren de integratie in de woonwijk en daarmee de gemeenschap. De accommodatie zal voor een tijdspad van ongeveer 10 jaar blijven staan. Door het demontabele karakter is het project toekomstproof: bij veranderende behoefte kan het gebouw aangepast worden. Daarbij zijn de materialen herbruikbaar en alle materialen recyclebaar. Duurzaamheid en flexibiliteit in optima forma.

Na twee jaar vindt er een evaluatie plaats tussen de betrokken partijen. Dan wordt gekeken of project Irenehof heeft bijgedragen aan de huisvestingsvraag voor zogenaamde mid-stay accommodaties.

 



Reacties


Laatste nieuws