Onderpand Eurocommerce voor habbekrats geveild

Het failliete bedrijf van vastgoedondernemer Ger Visser kost de belastingbetaler in Almere nog eens €3,7 miljoen extra. De opbrengst van een executieveiling maandagavond viel vies tegen.

Bij de veiling in Amsterdam werden maandagavond twee onderpanden verkocht per opbod. Het onroerend goed bracht niet de gehoopte €3,8 miljoen op, maar aanzienlijk minder. In totaal raakt Almere €3,7 miljoen kwijt, melden RTV Oost en Omroep Flevoland.

Eurocommerce had een schuld bij de gemeente Almere van €7 miljoen. In onderpand waren een stuk grond achter het station in Almere Centrum en een schoolgebouw in Deventer gegeven. Het stuk bouwgrond aan de Landdrostdreef ging weg voor €2,5 miljoen en de school in Deventer voor €810.000. Nu blijkt dat de gemeente Almere zelf het stuk grond aan de Landdrostdreef heeft gekocht. Het pand in Deventer is verkocht aan een makelaar uit Lelystad, dat meldt Omroep Flevoland.

Visser kreeg maandagmiddag nog te horen dat hij zelf in zijn peperdure Bentley mag blijven rijden. Ook twee Mercedessen uit de S-klasse hoeft hij niet in te leveren.

Eurocommerce staat voor ongeveer €650 miljoen in het krijt bij banken. Eurocommerce kwam begin vorig jaar in de problemen.



Reacties


Laatste nieuws