Directeur Laurentius lapte regels natte lunch aan zijn laars

De Bredase woningcorporatie Laurentius wil definitief af van directeur André Heintjes. Hij krijgt wel een ontslagvergoeding mee, maar die is een stuk lager dan wat Heijntjes had geëist.  

In een uitspraak stelt de kantonrechter in Breda vast dat er regelmatig bier werd gedronken tijdens maaltijden onder werktijd en dat hij in strijd met gedragsregels vaak lunches en diners declareerde en een kostbaar medisch onderzoek in Duitsland op kosten van Laurentius heeft ondergaan.

Laurentius wil vanwege de uitkomst van het integriteitsonderzoek geen ontslagvergoeding betalen aan de directeur. Heintjes eist een dubbele ontslagvergoeding omdat hij ten onrechte werd geschorst, de verwijten ontkent, omdat hij negatief is afgeschilderd en arbeidsongeschikt is geraakt.

De rechter stelt een ontslagvergoeding voor van €75.000. Hij meent dat het arbeidsconflict is te wijten aan de directeur zelf. Een vergoeding is echter op zijn plaats omdat de directeur in eerste instantie ten onrechte is geschorst, het integriteitsonderzoek lang heeft geduurd en hij arbeidsongeschikt is geraakt.

Het integriteitsonderzoek bij Laurentius wordt uitgevoerd naar aanleiding van de aanhouding van algemeen-directeur Walter V., ruim een jaar geleden. Hij wordt verdacht van oplichting van de corporatie. Het vermoeden bestaat dat Laurentius voor miljoenen is benadeeld.

De twee andere directeuren worden niet verdacht maar zitten wel thuis.



Reacties


Laatste nieuws