Apple iCentre-winkels balanceren op rand van afgrond + Update

De grootste wederverkoper van Apple-producten in Nederland, iCentre met 34 winkels, heeft uitstel van betaling aangevraagd. De doorgaans goed geïnformeerde technologiesite Tweakers.net denkt dat het faillissement mogelijk vandaag al wordt uitgesproken. Volgend ingewijden zijn de iCentre-winkels in financiële problemen gekomen door toenemende concurrentie en het gebrek aan consumentenvertrouwen.

Vorig jaar nam iCentre nog zijn concurrent iAmStore over. Wellicht heeft de winkelketen ook te lijden onder de komst van een officiële Apple Store in Amsterdam. Volgens de bron van Tweakers levert Apple bovendien al een jaar geen hardware meer aan iCentre en koopt iCentre producten in via de Duitse tak van Media Markt om nog producten te kunnen leveren.

UPDATE 14:42

Volgens sommige berichten vindt er momenteel overleg plaats met elektronicaverkoper BAS Group over een mogelijke doorstart. BAS Group is bekend van Dixons en MyCom.

In 2011 maakte iCentre nog een winst van €3,1 miljoen, blijkt uit de jaarrekening die iCentre bij de Kamer van Koophandel heeft gedeponeerd. In 2010 was dat nog €3,5 miljoen, maar in 2009 slechts €1 miljoen. De omzet bedroeg in 2011 €116 miljoen euro. iCentre is sinds 2008 in handen van de participatiemaatschappij Antea. 



Reacties


Laatste nieuws