Oud-topman C1000 waarschuwt voor 'bloedbad' wegens oplopende winkelleegstand

Veel winkels gaan het in Nederland niet redden doordat ze in grote financiële nood verkeren. De winkelleegstand in de middelgrote steden in Nederland kan gaan oplopen tot dertig procent. Vooral na de komende zomer zal het tot een bloedbad komen, zo voorspelt Tom Heidman, voormalig C1000 topman tijdens een grote retailbijeenkomst in Londen.

Retailers moeten zich veel flexibeler opstellen om de bewegende markt bij te kunnen houden. Als retailers niet drastisch veranderen. Dat zei oud-C1000-ceo Tom Heidman vorige week tijdens Retail Shock Londen, zo meldt RetailNews.

“Banken en investeerders willen een winstgevend businessmodel zien, maar bij veel winkels is dat nu niet het geval. Zonder een financiële impuls gaan velen het niet redden”, aldus Heidman. Hij voorspelt enorme veranderingen. “Er komt echt een slachting, een bloedbad. In middelgrote steden kan de leegstand oplopen tot dertig procent. Na de zomer gaan we het zien, want veel winkels verkeren nu al in financiële nood.” Vooral in de modebranche verwacht Heidman veel faillissementen.



Reacties


Laatste nieuws