World Trade Centers in Randstad zijn hot spots voor buitenlandse bedrijven

Van de ruim 700 bedrijven die in de World Trade Centers in de Randstad gevestigd zijn, zijn er 260 van buitenlandse origine. De WTC’s zijn belangrijke hot spots voor buitenlandse bedrijven, die in Nederland een (Europees) verkoopkantoor of hoofdkantoor vestigen. Mede door komst van deze internationale bedrijven uit Europa, VS en Azië kennen de WTC’s benedengemiddelde leegstandspercentages. 

Tijdens een seminar op de vastgoedbeurs Provada presenteert Buck Consultants International de resultaten van een analyse van de in de Randstad gevestigde World Trade Centers, nl. WTC Amsterdam (Zuidas), WTC Schiphol, WTC Rotterdam, WTC Den Haag, WTC Almere (recent gestart) en WTC Utrecht (start deze maand). 

Vestiging

“De bedrijven die zich vestigen in de WTC’s hebben een duidelijk profiel. Financiële en zakelijke dienstverlening bepalen het beeld, overheid en non-profit vind je er nauwelijks”, zegt drs. Nicolaas Waaning MBA, senior adviseur Buck Consultants International. De drie belangrijkste redenen voor vestiging in een WTC zijn de kwaliteit van het gebouw en de voorzieningen; de goede locatie en bereikbaarheid; internationale services en het gebruik kunnen maken van het wereldwijde WTC-netwerk. 

Kansen

Buck Consultants International ziet kansen om nog meer buitenlandse bedrijven naar Nederland te halen. Waaning: “In onderzoeken waarin de concurrentiekracht van Europese landen wordt gemeten behaalt Nederland een toppositie. Maar bij het feitelijk binnenhalen van bedrijven en arbeidsplaatsen zit Nederland in de middenmoot. Daar liggen nadrukkelijk kansen.”

De resultaten van de quick scan zijn opgenomen in een presentatie die Nicolaas Waaning vanmiddag hield op de vastgoedbeurs Provada. Deze presentatie is hier te downloaden.



Reacties


Laatste nieuws