Steenbeek vertrekt bij Ymere zonder gouden handdruk

Roel Steenbeek treedt per 1 december af als bestuursvoorzitter van woningcorporatie Ymere. In een bref aan zijn relaties zegt hij dat het een belangrijke beslissing in zijn leven is met een emotionele impact. Steenbeek wil een betere balans tussen zijn werk en zijn privéleven.

"Ik ben trots op ons prachtige bedrijf en waardeer de inzet en drive waarmee jullie onze maatschappelijke ambities ook in de politiek en economische moeilijke tijden waarmaken", zo schrijft hij.

Steenbeek heeft de beslissing al lang geleden genomen en gedeeld met de Raad van Commissarissen. "De afgelopen periode ben ik bezig geweest met de herinrichting van Ymere. De ontwikkelingen in de buitenwereld maken dit noodzakelijk. Ymere wordt een organisatie die niet meer werkt vanuit bedrijfskolommen, maar in bedrijfsprocessen waarin de klant het vertrekpunt is. Afgelopen vrijdag heeft de Raad van Commissarissen groen licht gegeven voor het nieuwe besturingsmodel. In dat model gaan we werken met een directieraad. Dat is een natuurlijk moment om het stokje aan een ander over te dragen. De nieuwe directievoorzitter kan dan kleur geven aan de volgende ontwikkelingsfase," aldus Steenbeek.

Heftige periode voor de corporatiesector

Steenbeek werkte bijna 20 jaar bij Ymere en haar rechtsvoorgangers. Hij kwam in de directie van Ymere na een fusie op 1 januari 2008 met de Woonmaatschappij. Na een half jaar nam hij de voorzittershamer over van Lex Pouw die met vroegpensioen ging. Hij vertrekt op eigen initiatief. Van een vertrekregeling is geen sprake, aldus de corporatie.

Zijn bestuursperiode bij Ymere besloeg een heftige episode voor de corporatiesector. Ook bij het financieel gezonde Ymere moest financieel bijgestuurd worden door de aanhoudende malaise op de woningmarkt, door afschrijvingen op grondposities, door saneringssteun aan andere corporaties en door Haagse heffingen.

Lees ook:

Zwart van Damocles boven hoofd corporatiesector

Ymere snijdt diep in investeringen

Moet financieel toezicht anders worden georganiseerd

Meer artikelen over Ymere zijn te vinden in ons archief


 



Reacties


Laatste nieuws