Jacqueline Cramer benoemd tot voorzitter ESCoNetwerk.nl

Prof. Dr. Jacqueline Cramer (61) is benoemd tot voorzitter van ESCoNetwerk.nl. De benoeming is effectief vanaf 16 januari 2013. Zij zal adviseren bij de verdere uitbouw en versterking van het Netwerk en het bijstaan bij het maken van strategische en koersbepalende beslissingen. Daarnaast zit zij de Strategieraad van het Netwerk voor.

Jacqueline Cramer kan bogen op een sterk trackrecord op het gebied van duurzaam ondernemen. Ze heeft meer dan 100 bedrijven intensief begeleid op het pad van duurzaam ondernemen. Bovendien heeft ze enkele jaren hieraan intern gewerkt binnen Philips en Akzo Nobel. Deze werkzaamheden combineerde zij met een deeltijdhoogleraarschap aan diverse universiteiten, waaronder de UVA en momenteel bij de Universiteit Utrecht op het gebied van duurzame innoveren. Voorts was zij van febr. 2007 tot febr. 2010 Minister van VROM (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer). In haar loopbaan bekleedde zij uiteenlopende nevenfuncties binnen het bedrijfsleven, de overheid en maatschappelijke organisaties (zoals kroonlid SER, commissaris bij ASN, FMO en Shell en lid van de Raad van Toezicht van het WNF). “Mijn gehele loopbaan staat in het teken van duurzaamheid. Ik zie ernaar uit voorzitter te zijn van een Netwerk dat als kerntaak heeft 'het identificeren van concrete kansen om de bebouwde omgeving duurzamer te maken’. Duurzaamheid is immers geen hype maar een blijvende trend die ook economische perspectieven biedt"

Directeur Harry H.B. Sterk van ESCoNetwerk.nl is ingenomen met de benoeming van Jacqueline Cramer: “Het is duidelijk dat zij een ongeëvenaard netwerk en grote inhoudelijke kennis op het gebied van duurzaamheid heeft binnen de politiek, het bedrijfsleven en de wetenschap, zoals via haar positie bij het Utrecht Sustainability Institute. Met haar kunnen we nog meer werk maken van het focussen van initiatieven rondom Energy Service Companies c.q. energietransities om zodoende kansen op het gebied van duurzaamheid voor energieverbruikers tot profitabele, degelijke business cases te maken”.

Het ESCoNetwerk.nl is een samenwerkingsverband van publieke en private partijen dat op een pragmatische manier kennis en ervaring ter beschikking stelt om met potentiële gebruikers van Energy Service Companies (ESCo’s) te kijken waar de beste mogelijkheden voor energietransities liggen. Deelnemers zijn partijen zoals Agentschap.NL, Cofely, BAM Techniek, Johnson Controls, Van Dorp, PPSsupport (Rijksgebouwendienst, Rijkswaterstaat en Ministerie van Financiën), Strukton Worksphere, etc. Zij bedient ca. 25.000 publieke- en private eigenaren en gebruikers van vastgoed en infrastructuur.



Reacties


Laatste nieuws