Is jouw huis klaar voor de toekomst? 6 Tips!

Is jouw huis klaar voor de toekomst? 6 Tips!

Heb je net een huis gekocht of een woning gehuurd, dan is het natuurlijk tijd om na te denken over de inrichting. Het is slim om dat te doen met het oog op de toekomst. Zo kun je heel lang genieten van een fijn thuis, dat met de tijd meegaat en meegroeit met je gezinssamenstelling en behoeften. Maar hoe doe je dat precies? In dit artikel geven we je 6 tips waarmee je ervoor kunt zorgen dat jouw huis klaar is voor de toekomst.

1. Grote eettafel
De eettafel is een soort centraal punt in huis. Het is de plek waar je samenkomt met vrienden en familie om te genieten van een goede maaltijd en elkaars gezelschap. Waar je samen spelletjes doet, waar huiswerk wordt gemaakt en waar in veel gevallen alles op wordt gegooid als je net van buiten komt. Het is dan ook belangrijk dat het genoeg ruimte biedt aan alles en iedereen. Een eettafel 8 personen is in een groeiend gezin dan ook geen overbodige luxe. Maar wat als je ruimte beperkt is? Een uitschuifbare tafel is dan een goede optie. Komt er bezoek, of nemen je kinderen altijd vriendjes en vriendinnetjes mee? Je schuift de tafel uit en er is plek voor iedereen. Ben je alleen met je gezin, of gaan je kinderen op kamers wonen, dan heb je genoeg aan het ingeschoven model. Maar zo ben je voorbereid op elke situatie.  

2. Multifunctionele meubels voor extra ruimte
Behalve geschikte eettafels kopen, is het zaak om ook te kijken naar de andere meubels. Zeker wanneer de ruimtes in je woning niet super groot zijn, is het belangrijk om die slim te gebruiken. Een goede manier om dit te doen is door te investeren in multifunctionele meubels. Zo kun je een bed kopen dat in hoogte verstelbaar is. Van laag tot een complete hoogslaper waar je een bureau onder kunt zetten. Of denk bijvoorbeeld aan een bank die kan worden omgebouwd tot een logeerbed, een salontafel met opbergruimte of een kast die ook dienstdoet als werkplek. Door te kiezen voor multifunctionele meubels kun je de beschikbare ruimte optimaal benutten en creëer je extra ruimte voor andere activiteiten.

3. Investeer in groene energie en andere milieumaatregelen
Een andere invalshoek om naar de toekomst te kijken is het milieu. Duurzaamheid is een hot topic in de interieurwereld, en terecht! Energieneutraal of zelfvoorzienend wonen is gelukkig steeds meer het streven. Op het gebied van wonen kun je veel doen om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Investeer in zonnepanelen, een warmtepomp, isolatie, hoogrendementsglas, etc. Tip: kijk eens op de website van de Overheid om te zien welke maatregelen er allemaal genomen kunnen worden en of je nog voor tegemoetkomingen in aanmerking kunt komen. 

4. Duurzame meubels voor een groene toekomst
Ook qua meubels kun je belangrijke keuzes maken met het oog op de toekomst en op duurzaamheid. Kies bijvoorbeeld voor meubels gemaakt van gerecycled materiaal of meubels die gemaakt zijn van duurzaam hout. Denk ook aan het gebruik van natuurlijke en milieuvriendelijke stoffen. Door te kiezen voor duurzame meubels draag je niet alleen bij aan een groenere toekomst, maar zorg je ook voor een stijlvol en tijdloos interieur.

5. Slimme verlichting voor een energiezuinig huis
Verder kun je in huis ook maatregelen nemen om energie te besparen. Investeer bijvoorbeeld in slimme verlichting. Dit maakt het mogelijk om je verlichting op afstand te bedienen en te programmeren. Hierdoor kun je energie besparen door de verlichting alleen aan te zetten wanneer dat nodig is. Bovendien is slimme verlichting de perfecte manier om de sfeer in je huis te beïnvloeden. Met een druk op de knop kun je de verlichting aanpassen aan je stemming of de gelegenheid. Super leuk!

6. Technologie voor een connected home
Naast slimme verlichting zijn er talloze andere ‘slimme’ voorzieningen voor in huis. Wanneer je je huis inricht met het oog op de toekomst, kun je eigenlijk niet zonder een smart systeem. Met slimme apparaten in huis die met elkaar kunnen communiceren, leef je effectiever en verbruik je minder energie: smart living. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een slimme thermostaat waarmee je de temperatuur in je huis op afstand kunt regelen. Zo kom je altijd thuis in een lekker warm of juist koel huis, zonder dat de airco of cv de hele dag aan hoeft te staan.

Met een connected home kun je je leven gemakkelijker maken en energie besparen. Je kunt bijvoorbeeld je verlichting, verwarming en beveiligingssysteem bedienen met je smartphone. Op deze manier ben je altijd verbonden met je huis, waar je ook bent.

Het inrichten van je huis met oog op de toekomst is een investering in tijd en geld die de moeite zeker waard is. Denk goed na over de keuze van je meubels. Zorg voor energiebesparende maatregelen en creëer een smart, connected home. Zo maak je het perfecte thuis én minimaliseer je jouw ecologische voetafdruk. Kortom, een toekomstproof huis!



Reacties


Laatste nieuws