Yield Plus en Savills IM: Een duurzame samenwerking met een visie op de toekomst

Yield Plus en Savills IM: Een duurzame samenwerking met een visie op de toekomst

In een boeiend gesprek met Marcel Fleminks, Co-Head bij Savills IM Nederland wordt er dieper ingezoomd op de langdurige samenwerking, duurzaamheidsdoelen en de evolutie van de rol van Propertymanager in de vastgoedsector.

Algemene Samenwerking
De samenwerking tussen Fleminks, toen nog werkzaam voor DeltaState en Yield Plus begon in 2008, toen Yield Plus, met Nico Aarsbergen toentertijd nog als technisch manager, het beheer overnam van de portefeuille Balmoral International Land PLC. Fleminks benadrukt de platte organisatiestructuur van Yield Plus als een essentiële kracht. Korte lijnen en directe communicatie vormen de basis van een sterke band tussen beide partijen. Het vermogen van Yield Plus om snel en efficiënt te handelen, wordt als een waardevol voordeel ervaren. Het is voor Savills IM van cruciaal belang dat, wanneer het noodzakelijk is, de juiste mensen aan de telefoon komen en daadwerkelijk in actie komen - een aspect dat bij Yield Plus vrijwel gegarandeerd is.

Fleminks voegt toe: 'Yield Plus is een organisatie die duidelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. Bij ons is 'nee' ook een antwoord, en dat principe delen we met Yield Plus. Deze heldere communicatie combineert goed en draagt bij aan een effectieve samenwerking. Ondanks dat Yield Plus als organisatie kleiner is ten opzichte van grotere beheerders, ervaren wij dit als een voordeel. De kortere lijnen resulteren in een efficiënte communicatie en een soepel verlopend proces.'

Duurzaamheidsdoelen
Een essentieel onderdeel van de discussie was de focus op duurzaamheid. Zoals Fleminks aangeeft: 'Laten we vooropstellen dat ESG een niet meer weg te denken onderdeel is in een beleggersstrategie.' Savills IM streeft ernaar om al hun assets, langer dan twee jaar in bezit, voor 2040 CO2-neutraal te krijgen. Dit streven weerspiegelt de groeiende relevantie van ESG in beleggingsstrategieën. Fleminks benoemd het belang van duidelijke ESG-credentials bij acquisities en noemde het AM Gebouw in Utrecht, waar het gesprek ook plaatsvindt, als een voorbeeld van een object met de hoogst mogelijke ESG-credentials dat perfect past binnen de duurzaamheidsdoelen.

Belang van Duurzaamheid in Samenwerking
Marcel Fleminks benadrukt de proactieve rol die zij verwachten van Yield Plus als Propertymanager. Het gaat niet alleen om het beheren van gebouwen, maar ook om het initiëren van duurzaamheidsinitiatieven zoals energiemanagement en -monitoring. Een voorbeeld hiervan is de actieve betrokkenheid van Yield Plus bij het verduurzamen van het kantoorgebouw in Leeuwarden welke in eigendom is bij ARAB Bank.
De samenwerking gaat verder dan het traditionele vastgoedbeheer en evolueert naar een partnerschap met een visie op een duurzame toekomst.

Huurderstevredenheid
Naast financiële en operationele aspecten is huurderstevredenheid een cruciaal element in de rapportage. Savills IM hecht veel waarde aan een actieve rol van Yield Plus bij het aanpakken van eventuele problemen en het waarborgen van een goede relatie met huurders.

Toekomst
Marcel Fleminks schetst een toekomstbeeld waarin Propertymanagers een grotere rol spelen, niet alleen in het beheer van objecten, maar ook als adviseurs naar beleggers en luisterende oren voor huurders. Het gaat verder dan puur financieel beheer; het draait om tenant-engagement, advies aan investeerders en het creëren van een betrokken en luisterrijke relatie met huurders. In deze evolutie ziet hij Yield Plus als een waardevolle partner, zeker met Nico Aarsbergen in de rol van Operations Director.

Tot slot
In dit gesprek met Savills IM komt niet alleen de gezamenlijke toewijding aan duurzaamheid naar voren, maar ook de prettige en persoonlijke samenwerking tussen Marcel Fleminks en Nico Aarsbergen. Hun professionele relatie heeft niet alleen de tand des tijds doorstaan, maar is ook gegroeid tot een hechte band gebaseerd op vertrouwen en wederzijds respect. Deze persoonlijke toets versterkt de algehele samenwerking tussen beide partijen en draagt bij aan het succes van hun gezamenlijke doelen.



Reacties


Laatste nieuws