Hoeveel waarde voegt een nieuwe vloer toe aan een woning?

Een nieuw huis gekocht en wil je het huis opknappen om de waarde ervan meteen te verhogen? Een nieuwe vloer kan een groot verschil maken in hoe aantrekkelijk en functioneel de ruimte is. Dit zal een goede indruk maken op potentiële kopers.

De juiste vloer voegt niet alleen waarde toe aan een huis, maar bepaalt ook hoe het eruitziet. Het is slim om bewust te kiezen voor duurzame en stijlvolle vloer. Je moet een goede balans vinden tussen stijl en duurzaamheid en iets kiezen dat past bij de huidige stijl van je huis. Er zijn verschillende opties, denk aan een houten vloer, laminaat of tegels. In dit artikel bespreken we verschillende soorten vloeren en hoe ze invloed hebben op de waarde van je huis.

Houten vloer
Houten vloeren zijn tijdloos en elegant, al eeuwenlang populair en nog steeds een gewilde keuze. Deze vloer zal zeker de waarde van je huis verhogen. Uit statistieken blijkt dat maar liefst 54 procent van de huizenkopers bereid is extra te betalen voor huizen met houten vloeren, wat kan oplopen tot ongeveer 2.080 euro extra. De kosten voor het installeren van houten vloeren liggen gemiddeld tussen de 30 euro en 80 euro per vierkante meter (maar kan wel oplopen tot enkele honderden euro’s), wat de waarde van je huis gemiddeld met 3 procent tot 5 procent kan verhogen.

PVC
PVC is een sterke en makkelijk te onderhouden keuze. De gemiddelde kosten voor het laten leggen van een PVC vloer ligt tussen de 20 euro en 50 euro per vierkante meter (afhankelijk van de kwaliteit). PVC is verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen, en het is eenvoudig schoon te maken en redelijk goed bestand tegen vlekken en morsen. Let echter op dat het gevoelig kan zijn voor schade door scherpe voorwerpen.

Tegelvloer
Tegelvloeren zijn een andere manier om de waarde van een huis te verhogen. Ze worden vaak gebruikt bij nieuwbouw en renovaties en passen goed in keukens, badkamers, woonruimtes en slaapkamers. Het kost gemiddeld 25 tot 50 euro per vierkante meter om tegels te laten leggen, en dit kan de waarde van je huis met zo'n 2 procent tot 4 procent verhogen. De kosten zijn echt afhankelijk van het soort tegels dat je kiest, dus let daar goed op. Tegels zijn makkelijk te onderhouden, vlekbestendig en waterbestendig. Er zijn veel verschillende stijlen en ontwerpen om uit te kiezen, maar bedenk wel dat tegels koud en hard kunnen aanvoelen, wat minder geschikt is voor ruimtes waar comfort belangrijk is, zoals slaapkamers en woonruimtes.

Linoleum
Linoleum is een type vloer dat gemaakt is van natuurlijke materialen zoals lijnzaadolie, kurkstof, hars en houtmeel. Het is een betaalbare vloerkeuze die makkelijk te plaatsen en te onderhouden is. De gemiddelde kosten voor het leggen van linoleum liggen tussen de 25 euro en 50 euro per vierkante meter. Linoleum is duurzaam en kan met goed onderhoud vele jaren meegaan. Het is eenvoudig schoon te maken en bestand tegen vlekken en morsen, maar let op dat het gevoelig is voor beschadiging door scherpe voorwerpen en hoge hakken. Als je linoleum overweegt, zijn er diverse kleuren, patronen en texturen om uit te kiezen, waaronder glad, reliëf, houtnerf en tegel.

Welke vloer kies jij?

Afbeelding ter illustratie



Reacties


Laatste nieuws