Gennu projectkeukens denkt aan het klimaat, ook binnenshuis

We weten inmiddels dat onze buitenlucht flink vervuild is door onder andere stikstofuitstoot, industrie en verkeer. Maar een gezond binnenhuisklimaat is in ons deel van Europa minstens net zo belangrijk, gezien de hoeveelheid uren die we binnen in onze woning doorbrengen. Door steeds betere isolatie en minder directe luchtverversing van buitenaf, zien we inmiddels hogere concentraties fijnstof in huis dan wenselijk. En dat kan schadelijk zijn voor onze gezondheid. Daarom ademt Gennu projectkeukens duurzaamheid, van binnen en van buiten.

Fijnstof is een combinatie van vloeibare en vaste deeltjes, variërend in vorm, grootte en chemische samenstelling. Fijnstof in huis is afkomstig van bijvoorbeeld de open haard, kaarsen, huisdieren of verse bloemen. Tijdens het kookproces komt echter de meeste fijnstof vrij, zoals bij vlees braden en groenten wokken, ondanks dat we zijn overgestapt op inductie koken. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat een te hoge concentratie fijnstof schadelijk is. Zo kan het bijvoorbeeld irritatie aan ogen, keel en neus veroorzaken, maar ook schade aan het hart, vaten en de longen. Kortom, zonder passende maatregelen vervuilen we onszelf.

Luchtreiniging op maat
Als specialist in projectkeukens met kennis van verschillende generaties zien we bij Gennu bovendien dat de jongere generaties woningeigenaren zoals millennials en generatie Z steeds meer tijd binnenshuis doorbrengen. Daarom hebben wij ons extra verdiept in deze materie en bieden we projectontwikkelaars, aannemers en verhuurders diverse oplossingen op het gebied van luchtreiniging in de keuken; een absolute must. We adviseren in een vroeg stadium hoe fijnstof in de keuken te voorkomen of te beperken is en denken graag mee in de best passende oplossing voor elk uniek project.

Hierbij houden we rekening met de effectiviteit van het (voor)filter, de levensduur van het gekozen filter, wel of geen terugkerende periodieke kosten, de effectiviteit van het filter naarmate het gebruik, de hoeveelheid M3 van de ruimte en nog veel meer. We bieden daarnaast oplossingen waarmee zowel bestaande als nieuwe afzuigkappen gemodificeerd kunnen worden naar de hoogste kwaliteit in luchtreiniging. Zelfs de kleinste fijnstofdeeltjes (PM1,0<) worden dan afgevangen en virusdeeltjes, bacteriën en aerosolen worden geneutraliseerd. Dit met een gemiddelde levensduur van 12+ jaar waardoor er tussentijds geen sprake is van handeling en/of tussentijdse uitgaven. Zo maken we plezierig wonen en gezond leven in een prettig binnenhuisklimaat voor iedereen mogelijk.

Elke generatie zijn eigen wensen
Gennu, afgeleid van de generaties van nu, heeft meer dan 70 jaar ervaring in de markt van projectkeukens en kent de wensen, ontwikkelingen en gebruiken van vele generaties. Het is juist deze kennis en ervaring waarmee we een ideale sparringpartner zijn voor projectontwikkelaars en aannemers. Het ontwerp en samenstelling van de keukens is altijd 100% maatwerk en wordt voor elk project volledig afgestemd op de projectwensen en die van de doelgroep. Met een breed uitgebalanceerd assortiment in verschillende prijsklassen bieden we altijd de meest kwalitatieve keukenoplossing aan, die bijdraagt aan waardevermeerdering van het totale project.



Reacties


Laatste nieuws