Scale-up Houzr ontvangt groeikapitaal van Creative Capital Studio

De project- en gebiedsontwikkeling sector is bezig met een inhaalslag voor wat betreft het inzetten van data en kunstmatige intelligentie. Veel partijen vragen innovaties en oplossingen om de besluitvorming te versnellen en verbeteren zodat de nieuwbouwambitie van 100.000 woningen per jaar kan worden waargemaakt. De Rotterdamse scale-up Houzr speelt in op deze ontwikkeling door een SaaS platform te bieden dat de economische en maatschappelijke effecten van een residentieel vastgoedproject bepaalt waarna alle stakeholders gezamenlijk een keuze kunnen maken uit de doorgerekende projectconfiguraties. Dit bedrijf heeft zojuist een mijlpaal gerealiseerd door een substantiële financiering op te halen bij investeringsmaatschappij Creative Capital Studio (CCS).

Met deze investering wil Houzr haar team versterken, de productontwikkeling versnellen, de propositie verbreden en nog meer partijen aansluiten op het platform. Joost van de Zon, CEO van Houzr zegt: 'Het enthousiasme waarmee onze gebruikers datagedreven ontwikkelen omarmen is aanstekelijk. Het sterkt ons om verder te bouwen aan ons platform om daarmee de Nederlandse ontwikkel productie duurzaam en met leefbaarheidswinst te versnellen. Dankzij de investering en expertise van Creative Capital Studio kunnen we grote stappen zetten om dat doel te bereiken.' 

Door de propositieverbreding wordt het voor Houzr mogelijk om alle stakeholders binnen de Nederlandse projectontwikkeling te ondersteunen in hun besluitvormingsproces. Denk daarbij primair aan gebieds- en projectontwikkelaars maar ook aan bouwondernemingen, woningcorporaties, planologen, gemeenten adviseurs en makelaars. Houzr heeft in korte tijd een vaste klantenkring verzamelt van meer dan 50 toonaangevende klanten die gezamenlijk voor circa 15 procent van de Nederlandse woningbouw productie verantwoordelijk zijn. De gebruikers zetten Houzr in om de optimale balans te vinden tussen leefbaarheid, marktvraag, duurzaamheid, risico en rendement.

Ron van Bijsterveld, managing partner van CCS vult aan: 'Door de economische én maatschappelijke effecten van nieuwbouwprojecten te presenteren en de dialoog tussen alle stakeholders te faciliteren, levert Houzr een unieke bijdrage aan de nieuwbouwambitie. Wij kijken ernaar uit om het team te ondersteunen in haar volgende groeifase'.

 



Reacties


Laatste nieuws