Projectontwikkelaar geeft architect bij leven een standbeeld

Het gebeurt niet vaak dat men bij leven een standbeeld krijgt. De nu 87-jarige architect Herman Hertzberger kreeg afgelopen donderdag een eigen standbeeld van Certitudo Capital, de (her)ontwikkelaar van het Hertzberger Park in Apeldoorn.

Het beeld staat op de locatie waar zijn meest iconische ontwerp staat: het voormalig Centraal Beheergebouw, nu Hertzberger Park in Apeldoorn.


Ontwikkelaar Certitudo Capital, de partij die Hertzberger Park gaat herontwikkelen, heeft hem dit standbeeld aangeboden ter ere van zijn 87e verjaardag.

Herontwikkeling Hertzberger Park
Ook bij de herontwikkeling van Hertzberger Park zal de oorspronkelijke architect en zijn voormalig bureau, AHH architecten dat hij inmiddels heeft overgedragen aan Laurens Jan ten Cate, een grote rol spelen.

In samenwerking met Certitudo zal hij garant staan voor het behoud van de oorspronkelijk visie. Het nieuwe plan voorziet in een mix van wonen, werken en recreëren. Een “urban lifestyle” nabij het centrum van Apeldoorn, omringd door volop groen, rust en ruimte. Het doel is dat mensen zich hier thuisvoelen en elkaar willen ontmoeten en inspireren, geheel in de geest van Hertzberger.



Reacties


Laatste nieuws