AM van start met 2e fase Houtse Akker

Deze week zal worden gestart met de bouw van de tweede fase binnen het woningplan Houtse Akker in Mierlo-Hout, gemeente Helmond. Het betreft de bouw van 11 woningen, waarvan de verkoop voorspoedig verloopt, zo meldt ontwikkelaar AM. De woningen zijn inmiddels vrijwel allemaal verkocht. De oplevering van deze woningen is gepland rond de zomervakantie in 2011.

In dit najaar zal ook de verkoop van de 6 twee-onder-één-kap woningen en 2 vrijstaand geschakelde woningen van start gaan, waarbij voor beide types een mogelijkheid tot beperkt casco levering aanwezig is. Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Heijmans Vastgoedrealisatie ontwikkelen in totaal 55 woningen in een groene omgeving aan de zuidkant van Helmond.

Houtse Akker ligt op een mooie locatie in Mierlo-Hout. Deze plaats maakt deel uit van Helmond, maar heeft haar dorpse karakter weten te behouden. Het plangebied wordt begrensd door de Houtsestraat, Eikenwal, Kromme Haagdijk en het Eindhovens Kanaal. De architectuur van de woningen is modern met afwisselend lessenaardaken en kubistische vormen. De moderne uitstraling komt ook tot uitdrukking in de toepassing van duurzame materialen. De woningen zijn ontworpen door MBD Architecten uit Vught. De bouw is in handen van Heijmans Bouw.

Voor de zomervakantie van 2010 zijn de woningen uit fase 1 reeds opgeleverd. De 11 woningen in Houtse Akker fase 2 worden in verschillende prijsklassen gerealiseerd. De prijzen voor de woningen lopen uiteen van € 232.000 voor een tussenwoning tot € 359.000 (v.o.n.) voor een hoekwoning op grote kavel. Meer informatie zie www.houtseakker.nl.



Reacties


Laatste nieuws