Getransformeerd bankgebouw in Apeldoorn snel door Cityside Apartments verhuurd

Cityside Apartments startte in januari dit jaar met de transformatie van voormalig bankgebouw aan het Marktplein in Apeldoorn naar luxe wooncomplex met in totaal 69 appartementen en studio’s voor startende jongeren. Afgelopen vrijdag zijn de laatste sleutels aan de huurders overgedragen en daarmee zijn alle woningen in dit project opgeleverd.  

De oplevering van de luxe studio’s (40) en appartementen (29) in Marketside Apartments is gefaseerd verlopen waardoor de eerste huurders rond 1 mei al hun intrek konden nemen. Een maand later had de tweede oplevering plaats en vrijdag 1 juli hebben de laatste huurders hun sleutel gekregen. Een sleutel die niet alleen toegang geeft tot de woning, maar ook tot een groot gemeenschappelijk dakterras, centrale was- en droogruimtes en een afgesloten fietsenstalling.

Veel inschrijvingen  
Sinds bekend werd dat op deze bijzondere locatie appartementen en studio’s voor jongeren gerealiseerd zouden worden, was de belangstelling hiervoor groot. Het aantal inschrijvingen overschreed het aantal beschikbare woningen en nog steeds staan er geïnteresseerden op de wachtlijst voor een woning in het centrum van Apeldoorn, op loopafstand van het station en met alle voorzieningen zoals winkels, restaurants, cafés en supermarkten om de hoek.  

“Omdat iedere woning standaard voorzien is van luxe wand- en vloerafwerking, gordijnen, een keuken inclusief koel-vriescombinatie en modern sanitair zoals een zwevend toilet en inloopdouche, verwachten wij dat ook de laatste huurders heel snel hun intrek in Marketside Apartments zullen nemen”, aldus Rik Klinkhamer. Hij is samen met Bas Gregoor bedenker van dit concept dat speciaal voor startende jongeren ontwikkeld is. Hierbij staan twee uitgangspunten centraal: studenten en young professionals een bijzondere woonervaring bieden én leegstaand vastgoed opnieuw betekenisvol maken door het een andere bestemming te geven. 

Niet alleen de locatie
De snelle verhuur is niet alleen te danken aan de locatie, maar ook aan de luxe uitvoering van het totale complex waarin de woningen zich bevinden. Aan alles is gedacht en met kwalitatief hoogwaardige materialen uitgevoerd zoals verlichting, camerabewaking en bewegwijzering in de centrale ruimten. Door bij de verbouwing onder andere gebruik te maken van HR++ glas, warmteterugwinning uit afvalwater en zonnepanelen, zijn de woningen zeer energiezuinig en uitgerust met een energie-index die vergelijkbaar is met A en A+-labels waardoor de energiekosten relatief laag zijn.   

Naast de bestaande locaties Marketside, Bankside, Parkside en Stationside Apartments staat vanaf 1 maart 2017 de oplevering (in fases) van een nieuwe locatie in Apeldoorn gepland: Brinkside Apartments. Daarnaast start de ontwikkelaar met nieuwe projecten in Arnhem en Deventer en staan in 2017 projecten in Hoofddorp, Amersfoort, Hengelo, Zoetermeer en Nieuwegein op de planning.

Meer is te lezen op www.cityside-apartments.com



Reacties


Laatste nieuws