BREAKING: Cushman & Wakefield fuseert met DTZ

Internationale vastgoedadviseur Cushman & Wakefield wordt voor €2 mrd verkocht aan DTZ. De nieuwe entiteit zal de naam Cushman & Wakefield dragen. Het samengaan maakt hiermee van het nieuwe bedrijf één van de grootste vastgoedmakelaars ter wereld.

DTZ Group kwam vorig jaar in handen van TPG Capital, welke besloot de bedrijven te fuseren.

Over Cushman & Wakefield
De overname van Cushman & Wakefield door TPG Capital, kost de investeringsmaatschappij circa 2 mrd dollar (1,8 mrd euro). Cushman & Wakefield is grotendeels in handen van de Italiaanse zakenfamilie Agnelli. Het in 1917 opgerichte Cushman & Wakefield is actief in zestig landen en heeft ongeveer 16.000 mensen in dienst. Ingewijden lieten in februari weten dat Cushman & Wakefield te koop is gezet en dat banken waren ingehuurd om een koper te zoeken. Vorig jaar boekte het bedrijf een omzet van $ 2,85 mrd, met een winst van $61,6 mln.

Naar verluidt kan al op korte termijn een transactie bekend worden gemaakt. Er zou echter geen zekerheid zijn dat de deal definitief doorgaat. TPG zou bij de overnamestrijd rond Cushman & Wakefield meerdere concurrenten hebben gehad. Eerder werd door ingewijden gemeld dat er ook vanuit China interesse was voor het vastgoedbedrijf uit New York.

 



Reacties


Laatste nieuws