FILMPJE Zo gaat het met de bouw van Kanaleneiland

Hoe gaat het met de bouw van het Kanaleneiland? De ontwikkeling van het derde deel is in volle gang, laat onderstaand filmpje zien.

De grootschalige herontwikkeling in Kanaleneiland vormt de verbinding tussen het stadscentrum van Utrecht en Papendorp. Doel van de gebiedsontwikkeling is om het wonen, leven en werken duurzaam te verbeteren, in combinatie met sociale en fysieke maatregelen. De bouw en ontwikkeling van het derde deel wordt door de partijen Heijmans, Syntrus Achmea Real Estate and Finance, Rabobank Utrecht, de gemeente Utrecht en woningbouwcorporatie Mitros uitgevoerd.

Er worden 86 woningen gebouwd, waarvan 36 sociale huurappartementen en 50 eengezinswoningen. Daarnaast worden er 230 parkeerplaatsen en een wijkservicecentrum gerealiseerd.

Kanaleneiland Centrum wordt getransformeerd tot een leefgebied dat een antwoord geeft op de vraag naar nieuwe huizen in het sociale- en middensegment en er worden zowel koop- als huurhuizen aangeboden. De nieuwe bewoners komen uit Kanalaneiland zelf en van buiten de wijk.



Reacties


Laatste nieuws