Mozaïek Wonen tevreden met positie vlak achter koplopers

Branche-organisatie van woningcorporaties Aedes heeft vandaag de cijfers bekend gemaakt van het benchmark onderzoek. Aedes heeft vergelijkend onderzoek gedaan onder 312 corporaties naar de tevredenheid van de huurders en de hoogte van de bedrijfskosten. Mozaïek Wonen is tevreden over de uitkomst.  

Mozaïek Wonen scoort met een 7,4 een ruime voldoende voor de huurderstevredenheid. Met € 978 per woning per jaar voor de bedrijfskosten scoren we vlak achter de koplopers. Het is de verwachting dat dit jaar, door de in 2013 ingezette bezuinigingen, de bedrijfskosten verder gaan dalen. Daarnaast blijven we werken aan een goede dienstverlening aan de huurder.

De samenleving vraagt van woningcorporaties kwaliteit, efficiency en transparantie. Het is belangrijk dat woningcorporaties dat met cijfers kunnen onderbouwen. Dat is de belangrijkste reden dat Aedes afgelopen jaar het initiatief nam dit vergelijkende onderzoek (benchmark) te ontwikkelen.

Het doel is transparantie, leren en verbeteren van de prestaties van woningcorporaties.

Keuzes

Om te kunnen blijven zorgen voor goede en betaalbare woningen voor de huurder met de smalle beurs heeft Mozaïek Wonen in 2013 onder andere de keuze gemaakt om circa 25% te gaan bezuinigen op de bedrijfskosten. Dit doen we door een soberdere bedrijfsvoering, verdere digitalisering en een meer afgeslankte organisatie.

Twee keer een BB

Om de benchmarkpositie van corporaties weer te geven, zijn er per benchmarkonderdeel –de huurderstevredenheid en de bedrijfskosten- drie klassen: A, B en C.  Mozaïek Wonen heeft twee keer een B. Corporaties met twee maal een A behoren tot de kopgroep, corporaties met twee maal een C tot de staartgroep. Op die manier zijn er vijf groepen geformeerd: koplopers, achter de koplopers, middengroep, voor de staartgroep en staartgroep. De scores van Mozaïek Wonen vallen in de klasse B en liggen vlak achter de koplopers. 



Reacties


Laatste nieuws