Nieuwbouw Zaanse Strip bereikt hoogste punt

Het hoogste punt van bijna 30 meter is bereikt voor het nieuwe woongebouw 'Wormerveer' van De Zaanse Strip in Zaandam, het voormalige Van Gend & Loosterrein. Gert Peter Vos, projectmanager gemeente Zaanstad, stortte gisteren symbolisch de laatste kubieke meter beton.

Spoorstrip-West BV, een samenwerking tussen Eigen Haard en Smit's Bouwbedrijf uit Beverwijk, heeft vertrouwen in de ontwikkeling van de locatie en de verkoop van de appartementen, want de bouw van 'Wormerveer' is gestart zonder dat er één van de 40 appartementen is verkocht.

Vijf blokken
'Wormerveer' is het derde nieuwe gebouw van de Zaanse Strip. De appartementen van de eerste twee woongebouwen, 'Zaandijk' en 'Westzaan' zijn inmiddels bewoond. In totaal worden er vijf blokken gebouwd, allen vernoemd naar dorpen in de Zaanstreek. De volgende twee nieuwbouwprojecten krijgen de namen 'Krommenie' en 'Assendelft'.

'Hard gewerkt'
Tom Schootemeijer, projectleider Smit's Bouwbedrijf, is trots op de voortgang van de ontwikkeling van de Zaanse Strip: "De bouwvakkers hebben de afgelopen tweeënhalf jaar hard gewerkt om dit te kunnen realiseren en dankzij de inspanningen van iedereen hebben we vandaag samen het hoogste punt, van bijna 30 meter hoog, kunnen vieren".

Zaterdag 25 oktober start de verkoop van de 40 appartementen in het 'Wormerveer' gebouw. De appartementen worden in juni 2015 opgeleverd. De prijzen liggen tussen de 115.000 en 170.000 euro. 



Reacties


Laatste nieuws