Minder WW-uitkeringen bouwnijverheid

Het CBS publiceerde vandaag de werkloosheidscijfers voor Nederland. Het aantal werklozen daalt. Verrassenderwijs is in de bouwnijverheid het aantal WW-uitkeringen gelijk gebleven ten opzichte van een jaar eerder, terwijl die in andere sectoren gestegen is.

Alweer is in Nederland de werkloosheid gedaald en is die met 16.000 personen lager. De werkloosheid komt daarmee uit op 8,4% op de totale beroepsbevolking. Eerdere dalingen in de werkloosheid waren nog toe te kennen aan het feit dat mensen zich terugtrokken van de arbeidsmarkt. Nu ligt de daling bij een positievere oorzaak; er zijn meer mensen aan het werk.

Uitkeringen

Het UWV registreerde een lager aantal WW-uitkeringen. Het aantal is in juni 2014 afgenomen tot 431.000, wat een daling van 5.000 uitkeringen betekent ten opzichte van een maand eerder. Ten opzichte van 2013 is het aantal lopende uitkeringen nog wel fors hoger. Het verschil is bijna 50.000 uitkeringen.

Maar de bouwnijverheid springt er hier ten positieve uit. Waar bij alle overige sectoren een stijging in het aantal uitkeringen te zien is, is het aantal WW-uitkeringen in de bouwnijverheid gelijk gebleven ten opzichte van een jaar eerder. En ook ten opzichte van de maand mei springt de bouwnijverheid er met een daling 4,6% in het aantal WW-uitkeringen uit.

Hoog

Het totaal aantal werklozen blijft nog steeds op een hoog niveau. Met 8,4% ligt deze één procentpunt hoger dan begin 2013.

Percentage werklozen totale beroepsbevolking, januari 2013 - juni 2014

Bron: CBS 2014, bewerking Buiilding Business



Reacties


Laatste nieuws