Houdt Blok het voor gezien na Rutte-II?

Minister Stef Blok voor Wonen en Rijksdienst (VVD) kan zich 'heel goed voorstellen' dat hij het na deze kabinetsperiode voor gezien houdt in Den Haag. Dat zegt de 49-jarige bewindsman zaterdag in een interview met de Gelderlander.

"Voor mij ligt de AOW-leeftijd op 68. Ik ga echt niet tot die tijd in de politiek zitten", aldus Blok. De oud-bankdirecteur zegt in 2010 al van plan te zijn geweest de politiek te verlaten. 12 jaar Kamerlidmaatschap is 'de max' volgens hem. Maar omdat hij ervan overtuigd is 'dat je alleen fris blijft als je zo nu en dan iets anders doet' was de positie van campagneleider voor de VVD een reden om nog even te blijven. Blok werd vervolgens fractievoorzitter van de VVD onder het eerste kabinet-Rutte.

Langstzittend

2 jaar later trad hij toe tot Rutte-II als minister voor Wonen. Hoewel Blok dat een 'gave' baan vindt, wordt het tijd voor iets buiten de politiek.

Blok vindt dat andere oudgedienden aan het Binnenhof zelf moeten afwegen of ze straks nog een nieuwe termijn willen. "Inmiddels ben ik zelf een van de langstzittende politici, dus zij zullen zich eerder afvragen of ik niet eens het veld moet ruimen."



Reacties


Laatste nieuws