8 redenen om te investeren in Nederlandse woningmarkt

De Nederlandse woningmarkt trekt internationale aandacht. Werd de markt voorheen nog gedomineerd door lokale investeerders, de grote spelers van vandaag de dag komen van over de grens. Het risicoprofiel is aantrekkelijk nu de marktprijzen zijn gedaald, de vraag naar huurhuizen groeit en woningcorporaties stoten hun bezit af. Mogelijkheden te over dus, voor buitenlandse investeerders. Erik Steinmaier en Steven Vlek, Real Estate Advisory van ABN AMRO, geven 8 redenen om te investeren in de Nederlandse woningmarkt. 

1. Nederland staat op nummer 8 in de top-10 van meest competitieve landen

De Nederlandse economie is verfijnd, innovatief en transparant. Hoewel Nederland eerder drie plaatsen hoger rankte, is een plaats in de wereldwijde top-10 een zeer grote prestatie. 

2. Nederlandse woningen vormen een goed ontwikkelde activa-klasse voor institutionele investeerders

In het verleden waren internationale institutionele beleggers niet zo happig op het investeren in de Europese woningmarkt. Van oudsher is dit een nationale aangelegenheid. Maar de Nederlandse woningmarkt heeft zich ontwikkeld tot een volwassen investeringsklasse, met kundige asset managers en gespecialiseerde investeringsfondsen. Deze sterke infrastructuur maakt de Nederlandse markt aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders.

3. Nederlands woningen leveren stabiele opbrengsten

Wanneer de  totale opbrengensten van Nederlands woningen worden vergeleken met andere vastgoedklassen, zowel nationaal als internationaal, blijkt dat Nederlandse opbrengsten stabiel zijn. Zelfs als het negatieve effect van de financiële crisis wordt meegewogen. 

4. Door de daling in prijzen hebben Nederlandse woningen een aantrekkelijke waarde

In tegenstelling tot andere landen is het herstel in huizenprijzen nog niet goed van start gekomen. Dat ligt gedeeltelijk aan het trage op gang komen van de Nederlandse economie, maar ook aan de maar voortdurende onzekerheid over de hypotheekrenteaftrek. 

5. Demografische trends en lage bouwvolumes zullen leiden tot een tekort aan woningen

Het aantal huishoudens groeit, en daarmee de vraag naar woningen. 

6. De concurrentiepositiie van de niet-gereguleerde sector zal verbeteren

7. De vraag naar Nederlandse huurhuizen zal stijgen omdat hypotheken en leningen strenger worden en mensen op zoek gaan naar flexibelere oplossingen

8. Het afstoten van bezit door woningcorporaties creëert mogelijkheden voor investeerders. 

Klik hier om het gehele artikel (in het Engels) te lezen! 

 

 

 

 



Reacties


Laatste nieuws