AM start bouw De Buitenhagen in Schijndel

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM start eind juni met de realisatie van de eerste achttien woningen in De Buitenhagen in Schijndel. Deze woningen variëren in prijs van € 209.400 tot € 255.800 v.o.n. en zijn op één woning na alle verkocht. De oplevering van de woningen is volgens planning begin mei 2015. De totale ontwikkeling die wordt gerealiseerd op het terrein van een voormalige boomkwekerij omvat 62 woningen.

De Buitenhagen

De Buitenhagen ligt in de hoek van de Structuurweg en de Wijbosscheweg.
Door het behoud van enkele monumentale bomen en de aanleg van brede groenstroken heeft De Buitenhagen een ruime en groene opzet. De woningen zijn ontworpen door architectenbureau Visser en Bouwman uit 's-Hertogenbosch. De uitstraling van de woningen appelleert zowel aan huizen uit een Amerikaanse buitenwijk als aan de Zweedse architectuur door het houtgebruik in combinatie met stenen, de veranda's aan de voorzijde en de wisselende kapvormen. De realisatie van de woningen is in handen van BAM Woningbouw Zuid.

Woningaanbod

In De Buitenhagen worden acht verschillende woningtypes gerealiseerd. Het woningaanbod is gevarieerd en bestaat uit 22 geschakelde woningen, tien hoekwoningen, negentien twee-onder-één-kapwoningen, acht semi-bungalows en drie vrijstaande woningen. Het beschikbare woningaanbod bestaat uit twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en semi-bungalows vanaf € 299.700 v.o.n.



Reacties


Laatste nieuws