Staedion koopt kantoor Bellevue

Woningcorporatie Staedion heeft het kantoor Bellevue aan het Koningin Julianaplein in Den Haag aangekocht. Op deze locatie huurt Staedion momenteel al kantoorruimte. Met de aankoop beschikt Staedion straks over 8500 vierkante meter vloeroppervlak kantoorruimte voor haar eigen organisatie.

De afgelopen maanden is er binnen Staedion hard gewerkt aan het effectiever en efficiënter maken van de organisatie. Door de organisatie anders in te richten en keuzes te maken, is Staedion klaar voor de toekomst. Staedion is financieel gezond en wil, ondanks de financieel hogere eisen die worden gesteld aan woningcorporaties, blijven investeren in onderhoud en stadsvernieuwing. Daarnaast blijft Staedion zich inzetten voor betaalbare woningen.

Centralisering kantoren

Een van de uitgangspunten bij de organisatiewijziging is de centralisering van de huidige kantoren: er wordt terug gegaan van vijf naar twee huisvestinglocaties. Er is gekozen voor een centrale locatie in de stad vanwege de bereikbaarheid voor huurders en de zichtbaarheid. Daarnaast blijft de vestiging met het onderhoudsbedrijf aan de Klopperman gehandhaafd als tweede locatie.

De verkoop vond direct plaats tussen Staedion en de verkopende partij Bellevue CV, bestaande uit ING Real Estate en AM Real Estate Development. Het transport vindt plaats op 1 september.



Reacties


Laatste nieuws