Nieuwe kantoor Emolife 'Smederij' op NDSM opgeleverd

Emolife heeft haar nieuwe kantoor in het gerestaureerde ‘groene’ rijksmonument de Smederij op NDSM vandaag opgeleverd gekregen. Het project van in totaal ca. 4.500 m² werd door BIESTERBOS namens Mediawharf Monumenten bv ontwikkeld.

Emolife

Emolife huurt circa 370 m² v.v.o. van het totaal van de Smederij, een rijksmonument op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Voor Emolife waren met name de toenemende groei van de bedrijfsactiviteiten en de dynamiek van NDSM de doorslaggevende punten om te kiezen voor de Smederij.

Emolife heeft vestigingen in Nederland, België en Duitsland en ontwikkelde de afgelopen jaren uitdagende fundraising-events zoals Tour for Life, Run for KiKa en Kenya Classic. Jaarlijks worden in Nederland meer dan tien spraakmakende events georganiseerd die veel geld en awareness genereren voor onder andere Kika, Hartstichting, Unicef en Amref Flying Doctor’s. Emolife is de grootste dienstverlener en marktleider voor NGO's op het gebied van Face to Face marketing. 

Smederij

Met de herontwikkeling begint de industriële Smederij aan haar derde leven. De oude schil is behouden en gerestaureerd in afstemming met monumentenzorg. Mede door hergebruik van materialen en het in stand houden van monumentale constructies is de impact op het milieu zoveel mogelijk beperkt en het karakter van de loods behouden gebleven. Het gebruik van duurzame materialen, zo optimaal mogelijke installatieprincipes en aandacht voor energieverbruik en exploitatie zijn verder de uitgangspunten voor deze ontwikkeling geweest.

Het project bevat een totaal oppervlakte van 4.500 m² en is in een tijdsbestek van 9 maanden gerealiseerd in opdracht van Mediawharf Monumenten bv, het ontwikkel-consortium bestaande uit BIESTERBOS bv, Fortress en Het Fort Onroerend Goed bv. BIESTERBOS is gedelegeerd ontwikkelaar op zowel het oostelijk als het westelijk deel van de NDSM-werf. De totale gebiedsontwikkeling van de NDSM-werf omvat een programma van circa 440.000 m².

 

De komende maand worden ook de resterende kantoorruimten in de Smederij opgeleverd aan Pernod Ricard Nederland en Hotel Brooklyn B.V.



Reacties


Laatste nieuws