BAM Wegen en Wirtgen Nederland tekenen zesjarige overeenkomst

BAM Wegen en Wirtgen Nederland hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de levering van asfaltafwerkmachines en walsen. De overeenkomst heeft een looptijd van zes jaar en betreft de levering van in totaal honderd machines van de merken Vögele en HAMM. Met de samenwerking wil BAM invulling geven aan haar ambitie duurzamer en professioneler te werken en meer efficiency aan te brengen in de verwerking van asfalt.

De innovatieve en duurzame productie en verwerking van asfalt is een van de speerpunten van BAM. De doelstelling is proces, product en veiligheid perfect te beheersen, zodat medewerkers optimaal kunnen functioneren en faalkosten kunnen worden geminimaliseerd.

Anderhalf miljoen ton asfalt

BAM produceert en verwerkt jaarlijks ruim anderhalf miljoen ton asfalt. Voor de verwerking van het asfalt wordt gebruik gemaakt van een groot aantal eigen asfaltmachines en walsen van verschillende merken. Om onderhoudskosten te minimaliseren en efficiënter te kunnen werken, is besloten vanaf mei 2014 een één-merkenbeleid te voeren. In overleg met asfaltteams, monteurs en technologen van BAM zijn diverse merken en leveranciers beoordeeld op criteria zoals betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid, milieuprestaties en serviceniveau. Wirtgen Nederland, importeur van de Duitse merken Vögele en HAMM, kreeg na een aanbesteding de voorkeur.

De eerste asfaltmachines en walsen zijn deze week door Wirtgen geleverd. De planning is uiterlijk medio volgend jaar het complete machinepark te hebben vervangen. In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de vervangingstermijnen van de verschillende machines, zodat in alle projecten de inzet van optimaal werkende machines is gegarandeerd. 



Reacties


Laatste nieuws