Ruzie om Endstra's euro's

Tien jaar na de dood van vastgoedondernemer Willem Endstra wordt zijn nalatenschap op zo'n 50 miljoen euro geschat. De familie van Endstra is al jaren verwikkeld in een ruzie over deze erfenis. De neef van Endstra wordt nu verdacht van het hacken van de computer van een fiscaal-adviseur die de afwikkeling van de erfenis afhandelt.

Dat schrijft NRC Handelsblad zaterdag. Een neef van Endstra zou zijn aangehouden op verdenking van het hacken van de computer van de fiscaal adviseur, Andrew van der Mark, die betrokken is bij de afwikkeling van het nalatenschap, aldus de krant.

Broers en zussen in de clinch

De krant schrijft op basis van ingewijden dat er op dit moment een strijd gaande is tussen Endstra's zus Beatrix, broer Haico en zus Astrid om de euro's die nog zouden overschieten van Endstra's fortuin.

Willem Endstra was vastgoedmagnaat. Het Openbaar Ministerie verdachtte hem ervan geld wit te wassen voor criminelen. Op 17 mei 2004 werd hij in Amsterdam-Zuid neergeschoten. De vermoedelijke dader, de Rus Namik Abbasov, is nooit veroordeeld. Hij overleed in zijn cel in afwachting van zijn proces.

Endstra dook op in de zaken tegen Willem Holleeder door wie hij werd afgeperst. Enige betrokkenheid van Holleeder bij de moord op Endstra is nooit bewezen.



Reacties


Laatste nieuws