Valad en Angelo kopen 9 kantoorpanden in megadeal met D/L Real Estate

Valad Europe, investment manager in multi-let kantoor- en bedrijfsruimte, en investeringsadviseur Angelo, Gordon & Co., hebben negen kantoorpanden uit de Equinox portfolio gekocht van D/L Real Estate. De panden, waarvan er acht in de Randstad staan en één in Groningen, hebben een totale oppervlakte van 50.200 m2. De negen panden huisvesten veertig huurders, waaronder de Rijksgebouwendienst, Bureau Jeugdzorg en Regus.

Volgens de internationale vaksite Debtwire is de portefeuille gekocht voor €37,755 miljoen. De waarde van de kantoorpanden werd in juli 2012 door vastgoedadviseur Savills nog op €51,7 miljoen geschat met een jaarlijkse huurstroom van €6,5 miljoen.

Mark McLaughlin, managing director Benelux van Valad Europe: "Wij zijn zeer verheugd om deze eerste transactie in joint venture met Angelo Gordon & Co. te sluiten. Deze transactie past in de door ons beoogde groeistrategie. Het is het type assets waar wij naar op zoek zijn en waar onze customer focused asset management benadering optimaal tot zijn recht komt. De panden uit de Equinox portfolio hebben een interessante mix van huurders. Voor onze asset teams bieden zij de mogelijkheid hun gedegen kennis van de lokale markt optimaal te benutten." Loyens & Loeff was verantwoordelijk voor het juridisch advies rond de deal en TAGIS deed de technische due diligence. DTZ Zadelhoff stond de verkopende partij bij. MVGM Kantorenmanagement blijft ook voor de nieuwe eigenaar het property management op de verschillende locaties uitvoeren.



Reacties


Laatste nieuws