Synchroon en Koopmans winnen Gelderse kwaliteitsprijs

Het door de TBI-bedrijven Synchroon en Koopmans Bouwgroep ontwikkelde Strandeiland in Harderwijk wint de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2014 (GPRK).De provincie rijkt deze prijs jaarlijks uit aan een project dat een opvallende, positieve bijdrage levert aan de ruimtelijke kwaliteit van de Gelderse leefomgeving.

Met deze prijs wil de provincie goede en inspirerende voorbeelden extra onder de aandacht brengen bij initiatiefnemers, betrokkenen, besluitvormers en uiteindelijk bij het Gelders publiek.

Juryvoorzitter Jan Terlouw roemde het Strandeiland in Harderwijk als 'een eigentijdse oplossing om de relatie tussen stad en water te herstellen'. "Het Strandeiland sluit aan bij de recreatieve behoeften van de hedendaagse Harderwijker en toerist", aldus Terlouw. "De jury waardeert het dat het beheer door lokale ondernemers is opgepakt. De provisorische inrichting met paviljoens van bouwmaterialen geeft het eiland een charmante en anarchistische uitstraling."

Het Strandeiland in Harderwijk is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Het Waterfront fase 1, een ontwikkeling van de TBI-bedrijven Synchroon en Koopmans Bouwgroep. Ook Boskalis Nederland en de gemeente Harderwijk zijn partner in deze ontwikkeling. Deze gebiedsontwikkeling behelst een transformatie van de boulevard van Harderwijk, bestaande uit circa 40 hectare, 700 woningen, 20.000m2 leisure en 2.000 parkeerplaatsen. 



Reacties


Laatste nieuws