Vastgoed Belang hekelt houding Aedes

Corporaties mogen nog steeds met staatssteun commerciële activiteiten uitvoeren, zoals het bouwen van middeldure huur- en koopwoningen, maar ook bijvoorbeeld winkels.Daardoor blijven zij met subsidie actief op een markt waar ook particuliere verhuurders actief zijn. Dat zegt de vereniging van particuliere verhuurders Vastgoed Belang in reactie op de conceptnovelle.

Volgens Vastgoed Belang is er nog steeds sprake van een zeer ongelijk speelveld. "Zo mogen corporaties kiezen tussen een administratieve en een juridische scheiding tussen hun sociale en commerciële tak, terwijl oorspronkelijk de bedoeling was een juridische scheiding te verplichten’, aldus Jan Kamminga, voorzitter van Vastgoed Belang.

"Door de mogelijkheden die woningcorporaties daarmee krijgen, zullen zij alsnog met staatssteun  commerciële activiteiten mogen uitvoeren, zoals het bouwen van middeldure  huur- en koopwoningen, maar ook bijvoorbeeld winkels. Daardoor blijven zij nog steeds met subsidie actief op een markt waar ook particuliere verhuurders actief zijn. Die particuliere verhuurders kunnen natuurlijk niet tegen zulke concurrentie op. Ook kan je je afvragen of dit gewenst is, als je ziet hoe vaak het in het verleden verkeerd is gegaan wanneer corporaties met belastinggeld voor ondernemer gingen spelen. De wereld op zijn kop!"

Woningcorporaties beleven turbulente tijden. Zij staan aan de vooravond van forse financiële uitdagingen. Wilt u als corpratiebestuurder of - manager praktische oplossingen? Kom dan op 22 april naar de Woningcorporatiedag 2104, geoganiseerd door hett Instituut voor Vastgoed & Duurzaamheid (IVVD), Building Business en Vastgoedjournaal samen met Tiwos, Woonbron, Portaal, Stec, BNG Bank, Platform 31 en Troostwijk. Klik hier voor de programmering en om u aan te melden.

 



Reacties


Laatste nieuws