Steeds meer mensen uit huis gezet in Utrecht

De gemeente Utrecht zet elk jaar meer mensen op straat. Het aantal huurders met een betalingsachterstand is in een jaar tijd met een derde gestegen. Daar moet een oplossing voor komen, vinden de SP en GroenLinks. "Want wie uit zijn huis wordt gezet is niet van de aardbodem verdwenen. Deze mensen kloppen daarna meestal aan bij de gemeente of een instelling voor hulp", aldus GroenLinks-raadslid Pepijn Zwanenburg.

Dat stelt woningcorporatie Mitros. Corporatie Bo-Ex weet daarnaast dat in 2013 vijf keer zo veel huurders uit hun huis zijn gezet dan in de jaren daarvoor.

Dit baart de SP en GroenLinks zorgen, schrijft het ANP. De partijen zien dan ook graag dat het college onderzoekt wat de gemeente kan doen om huisuitzettingen vaker te voorkomen. Huurders kan bijvoorbeeld een ruimere betalingsregeling worden geboden. "Want wie uit zijn huis wordt gezet is niet van de aardbodem verdwenen. Deze mensen kloppen daarna meestal aan bij de gemeente of een instelling voor hulp", aldus GroenLinks-raadslid Pepijn Zwanenberg.



Reacties


Laatste nieuws