Tussenstand Publieksprijs voor gemeenten: Almere in opmars naar nummer 1

Welke gemeente vindt u het best omgaan met stedelijke ontwikkeling? Om daar achter te komen heeft Building Business de Publieksprijs in het leven geroepen. Een peiling onder u, professional in vastgoed. U heeft al massaal gestemd, maar de einduitslag kan nog gemakkelijk worden beïnvloed: de stembus is nog een week open! Almere is aan een opmars naar de top begonnen, stoot de gemeente rivalen Amsterdam en Rotterdam van de troon?

Er zijn al honderden stemmen uitgebracht voor de Building Business Publieksprijs onder Gemeenten. Wij vroegen u: Welke gemeente wordt het meest gewaardeerd door projectontwikkelaars, architecten, corporaties en andere partijen die met gemeenten samenwerken in stedelijke ontwikkeling? Aan welke aspecten hecht de branche waarde in stedelijke ontwikkeling? Kortom: welke gemeente gaat het best om met stedelijke ontwikkeling?

Een week na het openen van de (online) stembus, kwamen wij tot de volgende top 10 waarin de twee koplopers aartsrivalen Amsterdam en Rotterdam waren. Almere stond toen op nummer 4. Maar deze gemeente is aan een opmars begonnen en heeft zelfs Amsterdam, zij het nipt, voorbij gestreefd! Maastricht heeft een val van de derde naar de zesde plaats gemaakt. En Utrecht en Leiden zijn van plaats gewisseld. Net buiten de top-10 vallen nog steeds Tilburg, 's Hertogenbosch, Zwolle en Haarlemmermeer.

Opvallend is dat iedere gemeente duidelijk een eigen 'specialisme' blijkt te hebben. Zo worden Rotterdam en Almere alom geroemd om hun nieuwbouw, waar Amsterdam juist lof ontvangt voor transformatieprojecten. 

Voorlopige top 10 van gemeenten in stedelijke ontwikkeling:

1. Rotterdam

2. Almere

3. Amsterdam

4. Den Haag

5. Leeuwarden

6. Maastricht

7. Eindhoven

8. Utrecht

9. Leiden 

10.Zaanstad

De stembus voor de Building Business Publieksprijs voor beste gemeente is nog een week open! Ook meebeslissen? Breng HIER uw stem uit! 

 


Reacties


Laatste nieuws