Lactosefabriek Van den Bor Milk in Putten onder de veilinghamer

Aanstaande vrijdag vindt er een bijzondere online faillissementsveiling plaats. "Wij gaan een zuivelfabriek te Putten veilen. Het object wordt enkel per afslag aangeboden, dus er kan alleen worden gemijnd. We verwachten een mooie opbrengst, dus het wordt een interessante veiling", zegt BOG-Auctions tegen VJ.

De veiling betreft de lactosefabriek Vikariën B.V., bekend als 'Van den Bor Milk' aan de Nijkerkerstraat 61A in Putten. De veiling vindt plaats via het online veilingplatform BOG Auctions, in opdracht van de curator mr. L.J. Steenbergen.

Faillisement
Op 15 juli 2015 is het faillissement uitgesproken van Vikariën B.V. Het familiebedrijf Van den Bor handelde in kalveren en heeft daarnaast in 2009 een nieuwe zuivelfabriek laten bouwen voor de productie van kalvermelk, WPC en lactose geschikt voor de voedingsindustrie. De handel in kalveren is recent gestaakt.

De curator geeft aan dat meerdere partijen geïnteresseerd zijn in de overname van de fabriek. Hij heeft goede hoop dat een groot deel van de crediteuren uiteindelijk betaald kunnen worden.

Meer weten? Klik hier. 



Reacties


Laatste nieuws