Dura Vermeer ontwikkelt en bouwt huisvesting van ‘s werelds grootste cruisevaartbedrijf

Aan de kust van het IJmeer, in de duinen van Almere, herrijst het Center for Simulator Maritime Training. Het trainingscentrum voor 's werelds grootste cruisevaartbedrijf Carnival Corporation zal vanaf 2016 jaarlijks 6.500 kapiteins en (technische) officieren van cruiseschepen opleiden met de meest geavanceerde technieken en industriële middelen.

Dura Vermeer verzorgt de ontwikkeling en bouw van het ultramoderne centrum in plan DUIN. De keuze voor de bouwer, via een Design en Build tender, kwam mede voort uit het ontwerp dat LEED gold gecertificeerd is. Eind 2014 is gestart met de bouw van het 10.000 m2 grote complex dat ruimte biedt aan vier 'full mission bridge & engine simulators', leslokalen en kantoren.

Indeling
Het hart van het trainingscenter bestaat uit vier simulatoren die zich bevinden in de onderbouw van het pand, waarbij een groot deel van de 'bridge' wordt nagebouwd en beelden worden geprojecteerd op een gebogen scherm met een doorsnede van 20 meter. In het centrum van het pand bevindt zich een atrium met een hoogte van 22 meter, waar de cursisten vanuit alle delen van de wereld samen kunnen komen.

Maritiem personeel
Na de succesvolle samenwerking voor het trainingscenter koos Carnival het bouwbedrijf ook als winnaar van de Engineer & Build tender voor de bouw van de accommodatie (hotel). Aan de nieuwe boulevard komt de huisvesting van 12.450 m2 voor het maritiem personeel wat zal bestaan uit 176 kamers. Voor de accommodatie zijn de heiwerkzaamheden afgerond en is inmiddels gestart met de fundatie. De totale oplevering van het complex vindt plaats in 2016.

UPDATE: Zowel het trainingscentrum als het hotel zijn door Architectenbureau Paul de Ruiter ontworpen. 

Een artikel van Dura Vermeer.



Reacties


Laatste nieuws