Doe mee met de online peiling over de toekomst van de Zuidas

De Zuidas is de afgelopen weken veelvuldig in het nieuws. Maar hoe denkt u zelf over de toekomst van deze beste kantorenlocatie van Nederland? Doe dan mee met de online peiling die de Zuidas heeft opgesteld. Er zijn 45 interessante stellingen geformuleerd op www.denkzuidas.nl en de peilingresultaten worden meegenomen in de ontwikkeling van de Visie Zuidas 2015, een actualisatie van de visie uit 2009. Op 9 juni aanstaande  wordt de concept Visie Zuidas 2015 gepresenteerd tijdens een speciale slotbijeenkomst. Daarna volgt de formele besluitvormingsprocedureTot en met 16 april staat de peiling voor alle betrokkenen open.

Met uiteenlopende partijen is nagedacht over de verdere ontwikkeling van Zuidas. De online peiling is onderdeel van een interactief traject dat 12 februari 2015 is gestart met een denkZuidas-sessie. Zo’n 150 belanghebbenden hebben hieraan meegedaan, waaronder bewoners, bedrijven, belangenorganisaties en prominente partijen in Zuidas, zoals de Vrije Universiteit, Schiphol en Amsterdam RAI. De 45 stellingen zijn geformuleerd door studenten van de Universiteit van Amsterdam op basis van de discussies die door deze partijen zijn gevoerd. Stellingen zijn onder andere:

Zuidas moet voor multifunctionele gebouwen kiezen en niet voor gebouwen met alleen kantoorruimte.’  

‘Los parkeer- en fileproblemen op met transferia buiten Zuidas.’

Met de antwoorden kunnen keuzes worden gemaakt over onder andere de verhouding wonen en  werkgelegenheid, het ruimtegebruik van de auto, de fiets en het openbaar vervoer. Ook vragen als welke voorzieningen er nodig zijn en hoe we omgaan met de hinder als gevolg van de bouw voor de gebiedsontwikkeling van Zuidas en voor Zuidasdok worden hierin meegenomen. 



Reacties


Laatste nieuws