Meld u aan voor de gratis inspiratiesessie transformatie kantoren naar woningen

Graag willen wij u uitnodigen voor een gratis inspiratiesessie over de transformatie van kantoren naar woningen in Proefkamer Rura Nova Roermond. Deze bijeenkomst wordt gehouden op: woensdag 10 december a.s. van 16.00 uur - 18.00 uur op het adres Godsweerdersingel 10 in Roermond.

Direct naast het NS-station van Roermond krijgt het voormalige rijksgebouw een nieuwe bestemming. Als nieuw hart in de stad worden diverse functies als wonen, werken en recreeren gecombineerd. Dit alles in een duurzame, toekomstbestendige mix, met alle denkbare voorzieningen in de directe omgeving. In de Proefkamer, een tijdelijk experience center, ervaart u hoe bestaande gebouwen- en materialen transformeren, verduurzamen en worden hergebruikt.

Tijdens de gratis inspiratiesessie geven we uitgebreid uitleg over de Rura Nova-filosofie, die garant staat voor flexibiliteit, comfort en duurzaamheid. Daarbij maakt u kennis met Irma van Leeuwen, lid van het Expertteam Kantoortransformaties van RVO Nederland. Zij praat u bij over de landelijke ontwikkelingen, de do's & dont's bij transformatieprojecten en de laatste actualiteiten m.b.t. de regelgeving. 

Een vertegenwoordiger van Wonen Limburg gaat vervolgens in op de lokale situatie in Roermond vanuit de nieuwe vraag naar woningen, waaraan mogelijk voldaan kan worden door gebruik te maken van bestaande gebouwen. 

Noud Paes van Architectenbureau Paul de Ruiter en Cees Faay en Johan van Bijsterveld van Faay Prefab Products uit Vianen gaan vervolgens al schetsend, aan de hand van de casus Rura Nova, laten zien dat transformatie technisch haalbaar is en tot creatieve nieuwe inzichten leidt als het gaat om wonen in bestaande kantoren. 

Uiteraard is er voor u volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Onder het genot van een drankje kunt u met andere deelnemers napraten en netwerken. 

Wij vragen u om uw komst vooraf even aan ons te bevestigen door u aan te melden via de link: https://www.ruranovaroermond.nl/aanmelden/



Reacties


Laatste nieuws