Duurzaamheidsonderzoek krijgt grootschalig vervolg

In 2013 is in opdracht van gemeente Rotterdam door DGBC en bbn adviseurs een duurzaamheidsonderzoek uitgevoerd naar de kantorenvoorraad in Rotterdam. Circa 20% van de kantoren is destijds in kaart gebracht met BREEAM-NL In-Use. In 2014 volgt een grootschalig landelijk vervolg op dit onderzoek in de grote kantoorsteden van Nederland.

2014

In Rotterdam alleen al is de deelname opgelopen tot 1,2 miljoen m², circa 50% van de grotere kantoren in de stad. Weena en Coolsingel  zijn volledig in kaart gebracht, maar ook op de Kop van Zuid en in Alexanderpolder is de meerderheid van de kantoren met BREEAM gescoord. In lijn met de wens van de deelnemers van 2013 is nu ook de verbreding naar Den Haag, Amsterdam en Utrecht ingezet. In deze gemeenten zijn inmiddels ook tientallen kantoren doorgemeten, zodat de database inmiddels is gegroeid naar meer dan 2,5 miljoen m².

Deelnemers

Aan het onderzoek doen vrijwel alle grote vastgoedbeleggers mee, zowel nationaal als internationaal, in totaal circa 30 partijen. Ook vanuit eindgebruikers is er grote interesse. Waar het in 2013 nog een onderzoek was naar de kantoren zelf, is nu ook de beheers- en gebruiksscore van veel kantoren bepaald. Vanuit het Rotterdamse bedrijfsleven doen onder andere Robeco, ABN AMRO, Eneco, Rabobank en UWV aan het onderzoek mee.

Ook participeren?

Als deelnemer kunt u op anonieme basis deelnemen aan het onderzoek. U kunt uw eigen scores vergelijken met gemiddelde scores per stad of op landelijk niveau. Hiermee krijgt u een goed vergelijk van de duurzaamheidsprestaties van uw kantoren(portefeuille) of uw huisvesting.

Wilt u nadere informatie of direct deelnemen? Stuur een email naar info@bbn.nl onder vermelding van “duurzaamheidsonderzoek”.



Reacties


Laatste nieuws