Uitbreiding Meininger Hotel Amsterdam

De Meininger Group breidt het bestaande Meininger Hotel Amsterdam City West uit met 120 kamers in het naastgelegen kantoorpand Busitel I. Met deze uitbreiding zal het hotel in totaal 339 kamers en 1139 bedden gaan tellen, en wordt daarmee het grootste Meininger hotel van de hotelgroep. De uitbreiding zal in 2 fasen worden gerealiseerd in de noordzijde van Busitel I, de zuidzijde zal de kantoorfunctie blijven behouden.

De eerste fase resulteert in een toevoeging van 40 kamers en 130 bedden, welke gerealiseerd worden op de 1e en 2e verdieping. Deze fase zal in januari 2015 gereed zijn. De 2e fase betreft de transformatie van de resterende 3e t/m 6e verdieping naar hotelkamers, waarbij de begane grond wordt ingericht ten behoeve van ondersteunende hotelfuncties. In deze fase komen er nog eens 80 kamers en 260 bedden bij, en zal eind december 2016 afgerond moeten zijn.

Het Meininger Hotel Amsterdam City West is direct gelegen naast het belangrijke verkeersknooppunt Station Sloterdijk.

Evenals bij de eerdere transformatie van het kantoorgebouw Busitel III naar Meininger Hotel City West, neemt BOAG, namens De Groene Groep, het projectmanagement voor haar rekening.

 

 



Reacties


Laatste nieuws